• home
 • video
 • pas verschenen

  Duivels geld: dit kan het WK de spelers en de voetbalbond opleveren

  Hoeveel verdienen de Rode Duivels aan een WK?

  Midden juli die wereldbeker in de lucht kunnen steken, daar draait het vanaf nu voor de Rode Duivels en de voetbalbond om. Toch? Maar de centen die hen dat kan opleveren, zijn ook niet mis. Eén-programma "De markt" maakte een overzicht van de potentiële pot poen die het WK voetbal voor hen kan betekenen.

  1. Op welke prijzenpot mag de voetbalbond hopen?

  De totale prijzenpot van de wereldvoetbalbond FIFA bedraagt voor dit WK 340 miljoen euro. Die som wordt verdeeld over de 32 deelnemende landen, naargelang hun resultaten. Dat is de grootste prijzenpot ooit voor een wereldbeker voetbal, maar al bij al nog bescheiden als je weet dat dit WK de FIFA meer dan 5 miljard euro aan sponsorinkomsten en tv-gelden oplevert.

   

  Gewoon al de deelname aan het WK - de groepsfase dus - levert de KBVB al 6,8 miljoen euro prijzengeld op. Schoppen de Rode Duivels het tot de achtste finales dan krijgt de bond al meer dan 10 miljoen euro. Zo lopen de cijfers op naarmate ze verder zouden doorstoten in het toernooi. Mocht alles meezitten en we worden wereldkampioen, dan mag de voetbalbond rekenen op ruim 32 miljoen euro.

  2. Op welke som mogen de Duivels rekenen?

  Benieuwd hoeveel de reclameinkomsten bedragen en wat de Rode Duivels eraan overhouden? Lees het volledige bericht op VRTNWS.