• home
 • video
 • pas verschenen

  Ciman keert terug naar België: "Wist dat dit kon gebeuren"

  Laurent Ciman viel af als 24e man.

  Laurent Ciman was vanochtend al in Brussel.

  0 / 0

  Roberto Martinez heeft Laurent Ciman naar huis laten gaan. De verdediger was als 24e reserveman mee afgereisd naar Rusland om de blessure van Vincent Kompany af te wachten. Ciman is ontgoocheld, maar sereen: "Dit krijgt me niet klein. Mijn familie is het belangrijkste voor mij."

  Dat Ciman de groep verlaten heeft, betekent dus in principe dat Martinez Kompany, die zich aan zijn lies blesseerde in de eerste oefenmatch tegen Portugal, fit genoeg acht voor het WK. Net als Thomas Vermaelen trouwens, dat ander zorgenkind in de verdediging, die al een maand out is met een hamstringletsel.

   

  Toch brengt de tweet van de bond daar niet meteen duidelijkheid. Ciman moet zich namelijk net als nog andere spelers stand-by houden tot zondag 17u, 24 uur voor de eerste WK-match tegen Panama. Tot dan mag Martinez nog spelers in zijn selectie wisselen om medische redenen.

   

  Martinez hield eraan om de international van LA FC te bedanken "voor zijn professionalisme en bijdrage tot het team bij onze voorbereiding op de Wereldbeker".

  Ciman: "Ik wist dat dit zou gebeuren"

  Onze collega's van dhnet.be konden Ciman vanochtend op de luchthaven in Brussel spreken. De 32-jarige verdediger klonk ontgoocheld, maar sereen: "Ik wist dat dit kon gebeuren." Dat hij terug moet, terwijl de 2 verdedigers nog onzeker zijn, "is een beslissing van de coach".

   

  "Ik ben tot het eind professioneel gebleven. Mijn vrouw en kinderen hebben me nodig, daarop besliste ik terug te keren. Ik blijf dit weekend bij mijn ouders en ga maandag naar Los Angeles."

   

  Hij verwacht niet dat hij morgen nog wordt opgeroepen in het geval van een blessure. "Maar anders ga ik natuurlijk terug." (lees voort onder video)

  "Ben niet type speler dat zegt dat hij stopt"

  Hij zal de Duivels in Rusland blijven volgen. "Alle afvallers zijn ontgoocheld, mijn situatie was iets ingewikkelder. Ik heb een beetje van de Wereldbeker geproefd, maar wist dat dit kon gebeuren."


  Na zijn gedwongen verhuis van Montreal naar Los Angeles is dit een nieuwe tegenslag voor Ciman: "Ik kreeg er al heel wat in mijn carrière, deze gaat me niet klein krijgen. Mijn familie is het belangrijkste en die stelt het goed."

   

  Betekent dit het einde van zijn interlandcarrière? "Dat zien we wel. Ik ben 32, dit was mijn laatste kans op een groot toernooi. Ik heb keuzes gemaakt voor mijn familie en heb nergens spijt van. Ik ben niet het type speler dat zegt dat hij stopt als international. Dat zal gewoon gebeuren. Ik zal in de toekomst minder geselecteerd worden. De jongeren kloppen op de deur."