• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle-trainer: "Ik hou van stijl Guardiola, maar eerst groep leren kennen"

  Laurent Guyot was in Toronto aan de slag als beloftetrainer.

  Cercle-trainer Laurent Guyot heeft zich op zijn officiële voorstelling ambitieus getoond. "Ik hou van balbezit en aanvallen, maar ik pas me aan aan de kwaliteiten van mijn team", zegt de Fransman.

  Frank Vercauteren leidde Cercle Brugge naar 1A, maar paste voor het avontuur op het hoogste niveau. Cercle vond met Laurent Guyot zijn nieuwe coach in Canada, waar hij beloftecoach van Toronto FC was. 

   

  Vanmiddag werd de kersverse technisch staf voorgesteld. Voorzitter Frans Schotte benadrukte in elk geval nog eens zijn verwachtingen: "We willen resultaten, jongeren beter maken en Cercle houden waar het thuishoort, namelijk in 1A maar liefst niet in de staart."

  "Gemotiveerd om mijn spelersgroep te ontdekken"

  Laurent Guyot gaat de uitdaging aan. "Als 18-jarige knaap bij Nantes lag ik op de kamer bij Franky Vercauteren. Het is een eer om hem nu op te volgen bij Cercle. Ik ken de Belgische competitie een beetje, want in Nantes kwam ik William Vainquer (Standard), Adrien Trebel (Standard/Anderlecht) en Sofiane Hanni (Anderlecht)."

   

  "Ik wil de toekomstige sterren van Monaco helpen te ontwikkelen. Mijn stijl als trainer? Ik hou van de aanpak van Pep Guardiola, maar eerst wil ik mijn groep leren kennen. Ik ben heel gemotiveerd om het niveau en de type spelers te ontdekken."

   

  "Mijn taak is 100 procent uit de groep te hlen. Ik wil een defensieve basis neerzetten, maar ik hou ook van aanvallen en balbezit. Ik zal me in elk geval aanpassen aan de kwaliteiten van mijn team."

   

  "Of Monaco een belangrijke rol speelde in mijn keuze? Uiteraard. Cercle biedt me een project met veel spelers met potentieel en dat maakt het interessant."

  Drie talenten van AS Monaco naar Cercle

  Frans Schotte kondigde op de perscoferentie ook aan dat er nog wat transfers zullen volgen en voegde meteen de daad bij het woord. Drie talenten van AS Monaco - Yoann Etienne (linksachter), Kevin Appin (centrale middenvelder) en Pierre Nguinda (rechtsachter), kunnen zich ontwikkelen bij Cercle.