• home
 • video
 • pas verschenen

  Vier Antwerpse volleybalclubs pronken met talentenproject

  Antwerp Ladies, Oxaco, Ekeren en Kalmthout slaan de handen in elkaar

  Antwerp Ladies, Oxaco, Ekeren en Kalmthout slaan de handen in elkaar

  Vier Antwerpse volleybalclubs zetten vanaf komend seizoen samen hun schouders onder "Antwerp4Volleybal", een talentenproject in de regio Antwerpen. Het doel is om volleybal als sport te promoten, talenten op te leiden en die samen te brengen.

  De provincie Antwerpen heeft sinds het afhaken van topvolley Antwerpen geen vertegenwoordigende club meer in de hoogste afdeling van het volleybal. Daarom hebben vier clubs: Antwerp Ladies Volley Team, Oxaco Topvolley, Ekeren en Kalmthout, zich geëngageerd in een nieuwe samenwerking: "Antwerp4Volleybal".

   

  De 4 clubs benadrukten bij de lancering vandaag dat ze "vooral op het begeleiden en opleiden van jonge talenten tot topsporters zullen focussen, en pas in tweede instantie op het behalen van sportieve resultaten in clubverband." 

  Van Campenhout: "Goede kans dat hier een Antwerpse topclub uit voortkomt"

  Antwerpse schepen Ludo Van Campenhout vond de samenwerking alvast "uniek". "Er is een goede kans dat hier een topploeg uit voortkomt, maar het is vooral belangrijk dat de onderbouw aanwezig is."

   

  "Voor één keer starten we in Antwerpen dus eens bescheiden. De verregaande samenwerking tussen vier clubs is alvast uniek te noemen."