• home
 • video
 • pas verschenen

  Uran (Education First) grijpt de macht in 3e rit Ronde van Slovenië

  Uran sloeg 2 vliegen in 1 klap in Slovenië

  Uran sloeg 2 vliegen in 1 klap in Slovenië

  In de 3e etappe van de Ronde van Slovenië heeft Rigoberto Uran een dubbelslag geslaan. De Colombiaan van Education First versloeg Daryl Impey (Mitchelton) en Primoz Roglic (Lotto-Jumbo) in een sprint bergop. Uran is ook de nieuwe leider.

  Mohoric reikt hand uit naar de zege, maar Uran countert

  In de Ronde van Slovenië stond er vandaag een korte, maar pittige rit op het programma. Slechts 2 renners kleurden de vlucht van de dag.  Een van hen was verrassend de Duitse spurtbom Marcel Kittel (Katoesja). De 2 vluchters kregen een voorgift van maximaal 5 minuten.

   

  Op de flanken van de slotklim, de Celsjka Koca (2e categorie) waren Kittel en zijn kompaan er aan voor de moeite. In het groepje der favorieten was het de Sloveen Primoz Roglic die als 1e zijn duivels ontbond. Toch was het zijn landgenoot Mohoric die als 1e een gat kon slaan.

   

  In een prangende slotkilometer deed Roglic een 2e gooi naar de ritzege, maar Impey en Uran overvleugelden de Sloveen nog in de laatste meters. Uran troefde Impey af in de sprint en verovert meteen ook de lichtgroene leiderstrui.

  Uitslag rit 3

  1.  Rigoberto Uran (Col) 175,7 km in 4u00'56"
  2. Daryl Impey (ZAf) z.t.
  3. Primoz Roglic (Svn) op 4"
  4. Rafal Majka (Pol) z.t.
  5. Ildar Arslanov (Rus) 6"
  6. Robert Kiserlovski (Kro) 11"
  7. Marco Canola (Ita) 12"
  8. Michael Storer (Aus) 14"
  9. Davide Formolo (Ita) z.t.
  10. Matej Mohoric (Svn) 16"

  Stand na rit 3

  1. Rigoberto Uran (Col)