• home
 • video
 • pas verschenen

  Excentrieke Bielsa wordt coach van De Bock bij Leeds United

  De Argentijn sleepte Lille voor de rechter, maar hij ving bot

  Bielsa vertrok bij zijn laatste werkgever Lille met slaande deuren

  Leeds United, tweedeklasser in Engeland, heeft de grillige Marcelo Bielsa als nieuwe coach aangesteld. Bij Leeds zit Laurens De Bock (ex-Club Brugge en -Lokeren) in de kern.

  Leeds United kende een matig seizoen in de Britse Championship.  Na vorig seizoen nipt de play-offs gemist te hebben, eindigden ze dit jaar op een 13e plaats. 

  Derde coach op vijf maanden tijd

  De Noor Thomas Christiansen begon als T1 aan het seizoen bij Leeds, maar werd door tegenvallende resultaten in februari bedankt voor bewezen diensten. Leeds plukte Paul Heckingbottom weg bij competitiegenoot Barnsley, maar ook hij kon het tij niet keren. Heckingbottom kreeg aan het einde van dit seizoen de bons.

  Nu krijgt de excentrieke Bielsa de kans om het tij te keren bij de Engelse traditieclub. De Argentijn heeft er een contract voor twee seizoenen getekend. "Het was altijd mijn ambitie om in Engeland te werken", liet Bielsa in een eerste reactie weten.

  Zijn laatste avontuur, bij Lille, was er eentje vol controverse. Zo werd Bielsa in november vorig jaar op non-actief gesteld, nadat LOSC een tuchtprocedure tegen de Argentijn was gestart. Een maand later verbrak Lille het contract definitief. Bielsa sleepte Lille voor de rechter en eiste een smak geld, maar de Argentijn ving bot.