• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester United-belofte Indy Boonen tekent bij KV Oostende

  Indy Boonen tekent voor 3 seizoen in Oostende

  Indy Boonen tekent voor 3 seizoen in Oostende

  Jeugdinternational Indy Boonen heeft een contract van 3 seizoenen getekend bij KV Oostende. De 19-jarige Boonen komt over van Manchester United, waar hij 3 jaar speelde. "Ik heb enorm veel bijgeleerd in Manchester, maar nu wil ik vooral spelen".

  Boonen: "KVO is een ambitieuze club die kansen geeft aan jonge spelers"

  Indy Boonen (19) komt uit de vermaarde kweekvijver van KRC Genk. De jonge aanvallende middenvelder verkoos echter een avontuur in het buitenland boven een doorbraak in de Belgische Jupiler Pro League en vertrok naar Manchester United.

   

  In Manchester maakte Boonen vooral furore bij de beloften, al mocht hij ook een aantal keer proeven van (trainingen bij) de grote jongens. Nu wil de jonge Belgische international ervaring opdoen als volwaardig lid van een A-team, bij KV Oostende dus.

   

  "Ik heb enorm veel bijgeleerd in Manchester, maar nu vind ik het vooral belangrijk om te spelen. Bij KVO beland ik in een ambitieuze club die kansen geeft aan jonge spelers.", klinkt het op de site van de kustploeg.

  Verheyen: "Indy beseft dat hij hier hard zal moeten werken"

  Voor Boonen was de aanwezigheid van Gert Verheyen een belangrijke factor in zijn keuze voor KVO. "Ik speelde onder hem bij de Belgische U19 en zijn manier van aanpakken bevalt me."

   

  Hoofdcoach Gert Verheyen was dan ook in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. "Indy is een technisch sterke speler die een man kan uitschakelen en een goede pass in huis heeft. Zijn favoriete positie is centraal, maar hij kan ook op de flank uit de voeten"

   

  De jonge offensieve middenvelder zal evenwel niet op cadeautjes van zijn voormalige mentor moeten rekenen. "Hij beseft dat Manchester een fantastische leerschool was, maar dat hij hier hard zal moeten werken. Maar hij staat met beide voetjes op de grond en heeft de juiste mentaliteit."

  Broos: "Boonen kan op flank én achter de spitsen spelen"

  Sportief directeur Hugo Broos vond de transfer van Boonen een opportuniteit die hij niet kon laten liggen. "De laatste jaren speelde Indy vooral bij de U23 van Manchester United. Nu zijn contract daar is afgelopen, kiest hij om meer speelkansen te krijgen."

   

  "Hij is iemand die op de flank én achter de spitsen perfect uit de voeten kan. En met de kennis van Gert Verheyen is KVO de ideale plek voor Boonen om zich verder te ontwikkelen."

  Bekijk hier hoe KV Oostende zijn nieuwe aanwinst voorstelt op haar website