• home
 • video
 • pas verschenen

  Fernando Alonso vertrekt zaterdag vanaf de pole in 24 Uren van Le Mans

  De Japanner Nakajima, ploegmaat van Alonso, zette de snelste kwalificatietijd neer.

  Alonso deelt de Toyota nummer 8 met Nakajima en Buemi.

  De Spaanse F1-rijder Fernando Alonso, de Zwitser Sébastien Buemi en de Japanner Kazuki Nakajima vertrekken morgen vanaf de eerste plaats op de startgrid van de mytische 24 Uren van Le Mans. Nakajima zette gisteravond de snelste kwalificatietijd neer in hun Toyota nummer 8.

  Alonso, ploegmaat van Stoffel Vandoorne bij de F1-renstal McLaren, heeft een droom: de 36-jarige autorijder wil de Triple Crown op zijn palmares zetten: winst in de GP F1 van Monaco, de 500 Mijl van Indianapolis (IndyCar) en de 24 Uren van Le Mans.

   

  Alonso won Monaco in 2006 en 2007. Vorig jaar debuteerde Alonso in de 500 Mijl. Hij reed een tijdje aan de leiding, maar viel op 21 ronden van het einde uit. 

   

  Begin mei won het trio de 6 Uren van Spa. Ze verschijnen dus met vertrouwen aan de start.

  Nakajima zet snelste tijd neer (bis)

  Er waren 3 kwalificatiesessies. Nakajima haalde woensdag al de snelste tijd en pitste daar gisteren nog wat fracties af. Hij was exact 2 seconden sneller dan de 2e Toyota van Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez.


  "Wij mogen vandaag gelukkig zijn. De auto is goed uitgebalanceerd. Maar we beseffen ook dat de kwalificaties maar 1 procent van de wedstrijd uitmaken", reageerde Nakajima.

   

  "We wilden die pole", gaf ook Alonso zijn visie. "Maar we hebben nog niets. Dit is pas de voorbereiding. We hebben 24 lange uren voor ons. Tot nu gaat alles goed, er is geen enkel probleem met de auto. We zijn er klaar voor."


  Morgen om 15u gaan 60 bolides van start in de 86e editie van de 24 Uren van Le Mans. De start wordt gegeven door Rafael Nadal, de nummer 1 in het mannentennis en kersvers winnaar van Roland Garros.

   

  De Toyota's zijn huizenhoog favoriet, zeker nu concurrent Porsche niet meedoet.  De voorbije 3 jaren won een Porsche. Veel zal afhangen van de betrouwbaarheid. Vorig jaar werden de Japanse auto's allemaal getroffen door technische problemen.