• home
 • video
 • pas verschenen

  Boris Becker claimt diplomatieke immuniteit in strijd tegen schuldeisers

  Boris Becker beroept zich op zijn rol als attaché voor Sport van de Centraal-Afrikaanse Republiek.

  In april stelde de Centraal-Afrikaanse Republiek Boris Becker aan tot attaché voor Sport bij de Europese Unie.

  De Duitse oud-tennisvedette Boris Becker, die in juni 2017 begin dit jaar bankroet verklaard werd, legt zich niet zomaar neer bij de schadeclaims. De drievoudige Wimbledon-kampioen kreeg in april een diplomatieke functie bij de Centraal-Afrikaanse Republiek en roept immuniteit in.

  De 50-jarige Becker is attaché voor Sport, Culturele en Humanitaire Zaken bij de Europese Unie voor het Afrikaanse land. Zijn advocaten pleitten gisteren voor de rechtbank in Londen dat die rol hem beschermt tegen schuldeisers.

   

  Volgens Becker, die in Engeland woont, valt hij onder een conventie van 1961 over diplomatieke betrekkingen. Alleen met de goedkeuring van de minister van Buitenlandse Zaken van Engeland, Boris Johnson, én van zijn collega van de Centraal-Afrikaanse Republiek kan de ex-tennisser gerechtelijk aangepakt worden.

   

  Becker verkoopt enkele van zijn memorabilia om zijn financiële put te dempen. Onder meer zijn tennistrofeeën gaan over de toonbank, al vond hij die niet allemaal meer terug.

   

  De oud-nummer 1 verwerpt trouwens zijn schuldaanklachten. "Ze zijn onjuist en onrechtvaardig. Een bende anonieme en ontoerekenbare bankiers en bureaucraten dwongen me tot een onnodige bankroetverklaring. Met mijn diplomatieke immuniteit wil ik deze farce tot een einde brengen, zodat ik mijn leven weer kan opbouwen."