• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens zorgt voor Belgisch onderonsje in finale dubbelspel Rosmalen

  Elise Mertens werd eerder vandaag uitgeschakeld in het enkelspel.

  Elise Mertens werd eerder vandaag uitgeschakeld in het enkelspel.

  In Rosmalen is Elise Mertens, geflankeerd door de Nederlandse Démi Schuurs, er in geslaagd zich te plaatsen voor de finale in het dubbelspel. Daar treffen beide speelsters nog een duo der Lage Landen, want eerder kwalificeerden ook Kirsten Flipkens en Kiki Bertens zich voor die finale. 

  Elise Mertens begon haar dag niet echt goed, want in haar hernomen 8e finales (die gisteren door regenoverlast onderbroken was) werd ze met een droge 2-0 eindstand naar huis gestuurd.

   

  Mertens kreeg niet veel tijd om van die ontgoocheling te bekomen, want in het dubbelspel speelde de Belgische samen met Démi Schuurs vandaag ook de halve finale tegen het duo Kerkhove-Marazava. Het tweetal won de wedstrijd vrij makkelijk met 6-4 en 6-3.

   

  In de andere halve finale moesten Kirsten Flipkens, wél nog in het enkeltoernooi, en Kiki Bertens voorbij de Zwitserse Xenia Knoll en de Britse Anna Smith. Ook zij maakten gezwind komaf met hun tegenstanders, het werd 2 keer 6-3. De finale in het dubbelspel staat zaterdag op het programma.

  In de Fed Cup stonden Mertens en Flipkens eerder al aan de zelfde kant van het net in het dubbelspel

  Mertens en Flipkens verdedigden samen nog de Belgische kleuren in het dubbelspel.

  Mertens en Flipkens verdedigden samen nog de Belgische kleuren in het dubbelspel.