• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "Ik heb Eden Hazard nog nooit op dit niveau gezien"

  Toby Alderweireld.

  Alderweireld kijkt uit naar de eerste wedstrijd.

  De Rode Duivels hebben een tweede keer getraind op Russische bodem. Na de training stond Toby Alderweireld de binnen- en buitenlandse pers te woord. "We moeten goed presteren tegen Panama, anders komt er meteen een soort crisis", zei Alderweireld.

  "Ik heb veel vertrouwen in Boyata"

  Alderweireld kreeg heel wat vragen over de afwezigheid van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen. Hoe is het gesteld met zijn collega-verdedigers?

   

  "Het is afwachten.  Ik denk dat het iets beter gaat. Hun inzet en wilskracht zijn buitengewoon. Ze werken hard aan hun terugkeer en dat geeft de andere jongens ook een boost."

   

  "Je merkt dat Vince en Thomas er het maximale uithalen. Dat geeft de rest van de spelersgroep een goed gevoel. Het komt wel goed, denk ik."


  "Ik heb ook veel vertrouwen in de vervangers van Kompany en Vermaelen. Boyata speelt alles bij Celtic en werd kampioen van Schotland. Hij heeft de kwaliteiten en is op een bepaalde leeftijd gekomen om goed met de druk om te gaan. Hij is veel volwassener geworden, ook in zijn spel. Mentaal is hij ook veel sterker geworden."

   

  Maandag is de speeltijd voorbij. Dan openen de Belgen tegen Panama. "We moeten goed presteren. Als we de drie punten niet pakken, komt er meteen een soort crisis. We proberen ons dan ook zo goed mogelijk voor te bereiden op die wedstrijd. Wie ook in de ploeg staat, de kwaliteit is er en we maken veel progressie."

  We moeten goed presteren tegen Panama. Als we de drie punten niet pakken, komt er meteen een soort crisis.

  Toby Alderweireld

  "Ik heb Hazard nog nooit op dit niveau gezien"

  Eden Hazard speelde tegen Costa Rica een geweldige wedstrijd. Hoe is het om met hem samen te spelen? "Ik heb Eden nog nooit op dit niveau gezien", geeft Alderweireld toe. "Het is ongelooflijk om hem bezig te zien op training. Hopelijk kan hij dit niveau een aantal weken volhouden."

   

  "Ik zie bij iedereen enorm veel wilskracht en er is een heel duidelijk idee. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Iedereen is ook heel fris. Elke speler zal beamen dat het trainingscomplex in België ongelooflijk is. We konden daardoor lang in België blijven en moesten niet reizen. Dat heeft zeker een belangrijke rol gespeeld in onze voorbereiding."

  Alderweireld weet nog niet bij welke club hij zal spelen na het WK. Is hij bezig met zijn toekomst? "Neen, op dit moment helemaal niet. Ik ben 100% gefocust op het WK. Het is een droom om hier te mogen spelen en mijn land te vertegenwoordigen op het WK. Ik ben niet bezig met een transfer of iets anders."
   

  Ook niet met de portretrechten dus? "0,0. Eerlijk! Daar heb ik speciale mensen voor. Ik vraag aan hen ook niet om te voetballen, dat zou niet goedkomen. Ik ben alleen bezig met mijn vak, al de rest interesseert mij niet."

  Ik ben 0,0 bezig met de portretrechten. Daar heb ik mensen voor. Ik vraag aan hen ook niet om te voetballen. Dat zou niet goed komen."

  Toby Alderweireld

  "Kompany geeft zijn liefde voor het vaderland door aan ons"

  Alderweireld kwam op het einde van de persconferentie nog eens terug op de voorlopige afwezigheid van Vincent Kompany. Hoe belangrijk is hij voor de ploeg? "Hij is onze kapitein en heeft veel meegemaakt. Kompany is onze leider en zijn enthousiasme werkt aanstekelijk."

   

  "Hij geeft zijn liefde voor het vaderland door aan ons. We willen dit avontuur niet aangaan zonder hem. Maar de groep is het belangrijkste, ook voor hem."

  Herbekijk de volledige persbabbel van Alderweireld:

  "We zullen Kane met het hele team in bedwang moeten houden"