• home
 • video
 • pas verschenen

  Verhaeghe: "WK geslaagd als we kwartfinales halen"

  0 / 0

  Bart Verhaeghe, de ondervoorzitter van de Voetbalbond, kijkt uit naar de start van het WK voor de Belgen. "Het kriebelt bij iedereen", zegt Verhaeghe.

  Het WK is donderdag afgetrapt met Rusland tegen Saudi-Arabië, maar de eerste opdracht voor België is pas maandag. "Ik denk dat het voor de Rode Duivels ook mag beginnen. Iedereen is er klaar voor. Het begint te kriebelen", klinkt het.

   

  "Wanneer ons WK geslaagd zal zijn? Ik denk dat we op onze plaats zitten in de kwartfinales. Daarin winnen, zou een verrassing zijn. Alles wat we beter doen dan de kwartfinales is sowieso fantastisch."

  Spelers aanvaarden lagere premie

  Bij het vorige WK liep de Voetbalbond een financiële kater op. "We hebben ingezien dat het anders moet. We maken nu een begroting over twee jaar die sluitend moet zijn, zonder deelname aan een groot toernooi. Maken we winst, dan wordt dat geld geïnvesteerd in het Belgische voetbal", zegt Verhaeghe.

   

  In Rusland zijn de premies voor de spelers ook lager dan in 2014. "Eer en lof aan de spelers dat ze daarmee ingestemd hebben. Het siert hen dat ze die maturiteit hebben en het toont aan dat ze gegroeid zijn als mens en als voetballer."

   

  Dries Mertens zou wel geweigerd hebben het contract van zijn portretrechten te ondertekenen. "Eén iemand heeft niet getekend, dat klopt. Ik wil daar niet verder op ingaan. We respecteren ieders mening en hebben er als voetbalbond geen problemen mee. Het is een discussie tussen de bond en de speler. We maken er geen polemiek van."