Uruguay neemt 180 kilogram Zuid-Amerikaanse thee mee naar Rusland

  Luis Suarez heeft zijn eigen thermos met maté.

  Om zich beter thuis te voelen in Rusland hebben de Uruguayaanse spelers thee meegebracht naar het gastland van het WK. Maar liefst 180 kilogram maté - ook bekend als Paraguay-thee - zou Suarez, Cavani en co moeten helpen om het ver te schoppen op de Wereldbeker.

  Speciale vergunning was nodig om thee in te voeren

  Het drinken van maté is een typisch gebruik onder Zuid-Amerikaanse spelers. Voor de Uruguayaanse delegatie is de thee dan ook onmisbaar op het WK, al moest ze voor de laatste lading wel een vergunning aanvragen.

  “We hadden een speciaal certificaat nodig om de thee mee te brengen naar Rusland. Daarom willen we de inspanningen van het Conaprole (Cooperativa Nacional de Productores de Leche) en het Ministerie van Veeteelt benadrukken”, zegt Eduardo Belza, sportief directeur van de Uruguayaanse voetbalbond.

  Net zoals koffie is maté een pepmiddel voor het centrale zenuwstelsel. Het zou mentale en fysieke vermoeidheid tegengaan. Ook bevat het vitamines, mineralen en voedingsstoffen die gunstig zijn voor het beoefenen van sport.

  Belgische delegatie neemt speculaaspasta mee

  Ook de Rode Duivels hebben een typisch ingrediënt uit eigen land meengenomen: speculaaspasta. Zo kunnen de Belgen ook in Rusland genieten van een boterham met de zoete lekkernij.

  Luis Suarez drinkt maté met "the gang"

  Luid gejuich bij aankomst in Rusland