• home
 • video
 • pas verschenen

  Thorgan Hazard: "Mijn papa in Valencia? Nu concentreer ik mij op WK"

  Thorgan Hazard.

  "Ik ben een polyvalente speler. Als ik moet invallen, ben ik klaar."

  Ook op het WK staat Thorgan Hazard volledig in de schaduw van grote broer Eden. Maar dat stoort de speler van Mönchengladbach niet. "Als je broer een ster is, is dat normaal." Over een mogelijke transfer deze zomer wou hij niets kwijt.

  "De kamers van Eden en mij liggen naast elkaar"

  Thorgan Hazard is ongeduldig om aan zijn eerste WK te beginnen. "Alles loopt goed. Iedereen heeft goed geslapen door de fantastische matrassen", grapte hij op een persconferentie donderdagnamiddag in het duivelse kamp.

   

  "De sfeer in de groep is goed. We lachen en we amuseren ons."

   

  "De kamers van mij en mijn broer liggen naast elkaar. We spelen vaak Playstation samen of andere gezelschapspelletjes. Het is zoals we vroeger thuis waren. Het is fijn dat mijn grote broer hier is om mij te helpen. Hopelijk kunnen we samen ook matchen spelen."

   

  "Of ik het vervelend vind dat het vaak over Eden gaat? Neen, dat stoort me niet. Dat is al zo sinds ik 14 ben. Als je broer zo'n ster is, lijkt me dat ook normaal. Maar ik denk wel dat er in België ook vaak over mij en mijn prestaties gepraat wordt."

  Een vergissinkje is snel gebeurd:

  "Bankzitters beslissen vaak wedstrijden"

  Vooraf lijkt de kans dat Thorgan Hazard veel zal spelen klein. "We hebben het al vaak gezegd: iedereen heeft zijn rol op het WK. Bankzitters beslissen vaak een wedstrijd. Als ik moet invallen ben ik klaar. Of het nu 5 of 10 minuten zijn. Ik zal alles geven voor mijn ploeg en mijn land."

   

  "Mijn positie? Ik ben al ingevallen als aanvaller en als 10 in de plaats van mijn broer. Ik kan op veel plaatsen spelen. De coach ziet me als polyvalente speler. Ook op de flank kan ik uit de voeten. In Duitsland loop ik heel veel, dus dat is geen probleem. Aan het tactische spel op de flank wen ik op training."

   

  "Wanneer het toernooi geslaagd is? Er wordt veel verwacht van ons en dat is logisch. We hebben de spelers en de staf om iets te bereiken. We weten wat we willen. Als het beter is dan de vorige keren, zou het heel goed zijn."

   

  Van de journalist van La Dernière Heure kwam er ook een vraag over een eventuele transfer deze zomer. De Spaanse pers had vader Hazard gezien in Valencia. "Als hij daar gezien is, zal dat niet voor niets zijn. Maar ik wil er nu niets over zeggen. Ik focus me op het WK. Daarna zien we wel. Het is niet het moment om er nu over te spreken. Ik heb nog een contract in Duitsland."

  Het interview met Thorgan Hazard: