• home
 • video
 • pas verschenen

  "Thomas Meunier zal zijn niveau moeten opkrikken"

  Red Flame Heleen Jacques was een van de gasten in Villa Sporza.

  Red Flame Heleen Jacques was een van de gasten in Villa Sporza.

  Nacer Chadli heeft het goed gedaan tegen Costa Rica. Kan hij op rechts een bedreiging vormen voor Thomas Meunier? De analisten in Villa Sporza denken van wel.

  Nacer Chadli scoorde goeie punten met zijn invalbeurt tegen Costa Rica. "Thomas Meunier zal zijn niveau moeten opkrikken, vooral in aanvallend opzicht", denkt Red Flame Heleen Jacques. "Zijn voorzetten moeten er toch beter uitkomen. Maar ik denk wel dat Meunier met die concurrentie overweg kan."

   

  Marc Degryse: "Chadli is goed ingevallen tegen Costa Rica, terwijl Meunier in 3 wedstrijden geen goeie voorzet getrapt heeft. Hij zal de komende dagen op de training moeten laten zien dat hij klaar is voor maandag, anders zal Chadli spelen."

   

  Geert De Vlieger denkt wel dat Meunier een kleine voorsprong heeft naarmate het toernooi vordert en het verdedigende aspect belangrijker wordt. "Je komt dan tegen betere ploegen uit. Hoe goed gaat Chadli dan scoren? Dan heeft Meunier volgens mij een kleine bonus."

   

  "Ik denk dat Chadli dat defensieve werk wel aankan", zegt Nicolas Lombaerts. "Chadli heeft een serieuze body. Je zet hem niet zomaar van de bal. Hij is ook snel in de eerste meters. Als hij er met zijn hoofd bij is, zal hij niet zo rap gepasseerd worden."