• home
 • video
 • pas verschenen

  Pittige competitiestart voor De Bruyne en Kompany: meteen kraker tegen Arsenal

  De Premier League heeft z'n kalender voor volgend seizoen bekendgemaakt. Landskampioen Manchester City begint op 11 augustus meteen met een stevige uitwedstrijd tegen Arsenal, waar coach Unai Emery zijn debuut maakt.  De Spanjaard mag z'n borst natmaken want op de tweede speeldag volgt al de clash met stadsgenoot Chelsea.

  Een loodzware start dus voor Emery en Arsenal, dat na 22 jaar onder Arsène Wenger aan een nieuw hoofdstuk begint. Dan oogt het programma van City makkelijker. Na de topper tegen Arsenal staan er pas in oktober weer confrontaties met teams uit de top zes van vorig seizoen op het menu. Dan speelt City tegen Liverpool en Tottenham. De stadsderby tegen United is op 11 november.

   

  Romelu Lukaku en Marouane Fellaini openen met vicekampioen Manchester United op eigen veld tegen Leicester City.  Tottenham, met Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé, moet op de eerste speeldag naar Newcastle.

   

  Chelsea, met Thibaut Courtois, Eden Hazard en Michy Batshuayi op de loonlijst, begint tegen het Huddersfield van Laurent Depoitre. Promovendus Fulham maakt met Denis Odoi z'n rentree op het hoogste niveau tegen Crystal Palace met Christian Benteke. Champions League-finalist Liverpool  start tegen West Ham.

   

  Vorig seizoen stond er geen maat op Manchester City.  Het team van Pep Guardiola werd met ruim 100 punten kampioen en scoorde 106 keer in 38 wedstrijden. Rivaal Manchester United stond niet op de foto, het eindigde tweede met 19 punten minder dan City.

  Eerste speeldag van de Premier League 2018-2019:

  Loodzware start voor Arsenal-coach Unai Emery:

  Tottenham verhuist half september naar nieuwe stadion

  Bij Tottenham Hotspur kijken ze reikhalzend uit naar 15 september.  Dan spelen de Spurs hun eerste thuiswedstrijd in hun nieuwe stadion, dat gebouwd is op de plek van het oude White Hart Lane.  De tegenstander is dan Liverpool.

  Tottenham ruilde vorig seizoen het vertrouwde White Hart Lane tijdelijk in voor Wembley en zal daar ook komend seizoen nog één keer aantreden in de eerste thuiswedstrijd tegen Fulham.