• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Het verhaal over de portretrechten leidt ons niet af"

  0 / 0

  Roberto Martinez is bijzonder tevreden over de eerste dagen van de Belgen in Rusland. "De sfeer in de groep zit echt goed", vertelt de bondscoach na de eerste training. "Iedereen is gelukkig en dat is de basis voor een winning team." De blessures van Kompany en Vermaelen en het verhaal over de portretrechten slaan de spelers niet uit hun lood.

  "Het is essentieel dat alle spelers gelukkig zijn"

  De eerste training in Rusland verliep in een opperbeste sfeer. "We hebben een zeer warm welkom gekregen gisteren in het hotel", vertelde Martinez. "Het trainingscomplex is perfect. De greenkeeper zei dat hij hier dag en nacht was geweest om het veld klaar te krijgen. Ik had het niet beter kunnen dromen."

   

  "De intensiteit op training is hoog. Dat hebben we ook nodig. Die tackle van De Bruyne op Januzaj? Die was stevig maar correct. Je wilt niemand blesseren, maar je merkt dat er een winnaarsmentaliteit in deze groep zit. Zonder dat het uit de hand loopt."

   

  "De sfeer zit echt goed in de groep. Je hebt altijd weinig tijd met een nationale ploeg maar nu zijn we al even samen en je merkt dat iedereen zijn rol begrijpt. Iedereen is klaar. Het is essentieel dat de spelers gelukkig zijn. Dat is de basis. We zijn echt klaar om aan het WK te beginnen."

  "De reservespeler blijft niet bij de groep"

  Er was ook nog een heet hangijzer op de persconferentie. Vandaag raakte bekend dat Dries Mertens geen akkoord had gevonden met de bond over de portretrechten. Heeft dat invloed op de groep? "Neen", was Martinez duidelijk. "Dat sleept al jaren aan. Het heeft echt geen invloed op wat er hier nu gebeurt."

   

  "Jullie moeten er niets achter zoeken. Dit is geen nieuwe matrasgate. Het leidt ons niet af. De spelers willen gewoon voetballen. Ze zullen vechten voor elkaar en het brengt ons niet van de wijs."

   

  Ook de blessures van Kompany en Vermaelen zijn nog geen verleden tijd. "Ze zullen apart blijven trainen tot ik 24 uur voor de wedstrijd tegen Panama de knoop doorhak. Ciman? Als de twee andere spelers fit zijn, gaat hij naar huis. De reservespeler blijft niet in Rusland. Ciman doet het fantastisch. Ik kan bijna niet uitleggen hoe indrukwekkend zijn houding is. Wat we hier ook bereiken, hij heeft zeker zijn steentje bijgedragen."

   

  Tot slot kreeg de bondscoach nog een vraag over Nacer Chadli. "Hij blijft mij verrassen. Hij is een van de meest interessante spelers in deze selectie. Hij kan ook op de nummer 10 spelen, maar door onze sterkte op die positie, is hij in dit team toch eerder een wing back."