Ga naar de inhoud

Bouhanni klopt bloedeigen ploegmaat Laporte in opvolger Route du Sud

 do 14 juni 2018 16:57
Bouhanni zette als eerste aan.
Bouhanni zette als eerste aan.

De openingsrit in La Route d'Occitanie was een kolfje naar de hand van Nacer Bouhanni. De spurtbom van Cofidis sprintte de ziel uit zijn lijf om zijn eigen ploegmaat Christophe Laporte af te houden.

Fotofinish is bepalend, 1-0 voor Bouhanni

Sinds dit seizoen gaat de Route du Sud door het leven met de naam Route d'Occitanie (2.1). Valverde, Vuillermoz, Bakelants, Chavanel, Coquard, Laporte en Bouhanni toppen de deelnemerslijst.

 

Vooral voor Laporte en Bouhanni staat er veel op het spel. Zij strijden bij Cofidis om het kopmanschap in de Tour-sprints. Bouhanni moest dit seizoen al veel kritiek slikken, maar won de laatste maand 4 keer. De teller van Laporte staat dit jaar op 6.

 

Net voor de rode vod greep het peloton de laatste vluchters bij de keel.  Daarna hielden ploegmaten Bouhanni en Laporte een krachtmeting. De 2 kemphanen van Cofidis sprintten in de slotmeters zij-aan-zij. De finishfoto duidde Bouhanni aan als winnaar. Coquard vervolledigde het podium.

Uitslag rit 1

1. Nacer Bouhanni (Fra) 168 km in 4u12'31"
2. Christophe Laporte (Fra) zelfde tijd
3. Bryan Coquard (Fra)  
4. Carlos Barbero (Spa)  
5. Jon Aberasturi (Spa)  
6. Alejandro Valverde (Spa)
 
7. Jevgeni  Gidich (Kaz)
 
8. Jeremy Leveau (Fra) op 1"
9. Christopher Lawless (GBr) z.t.
10. Leonardo Basso (Ita)  

Herbekijk de spannende sprint

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.