• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Panama, alias "de matrak", overleefde aanslag en sloeg vrouw

  De bondscoach van Panama (rechts) is een woelwater.

  De bondscoach van Panama (rechts) is een woelwater.

  De Rode Duivels kijken maandag Panama in de ogen. Ze zullen dan ook kennis maken met de Panamese bondscoach Hernan "de matrak" Gomez. Een 62-jarige Colombiaan die al enkele wilde verhalen meemaakte. Hieronder een bloemlezing.

  1. Gomez werd beschoten op restaurant in Ecuador

  Herinnert u zich nog de moord op voetballer Andres Escobar? De onfortuinlijke Colombiaan had op het WK 1994 een owngoal gemaakt tegen de Verenigde Staten.

   

  Colombia overleefde daardoor de eerste ronde niet, Escobar betaalde zijn owngoal met 6 kogels en zijn leven. Hernan Gomez (nu bondscoach van Panama) was toen assistent-bondscoach van Colombia en Escobar.

   

  In 2001 overleefde Gomez zelf een aanslag. Toen hij als bondscoach van Ecuador in een restaurant aan het eten was, stormde een gewapende man binnen. Gomez werd geraakt in zijn dijbeen en lag bloedend op de vloer.  

   

  "Hij is mijn tweede papa", zegt Panama-speler Roman Torres. "Hernan Gomez geeft me altijd tips en is altijd eerlijk. Als hij iets te zeggen heeft, zegt hij het recht in je gezicht."

   

  Maar de bondscoach van Panama heeft ook al wat op zijn kerfstok.

  Roman Torres naast bondscoach Hernan Gomez.

  2. Gomez slaat zijn minnares in een café

  In 2011 stond Colombia op zijn kop. Bondscoach Hernan Gomez had in een café in hoofdstad Bogota een pak slaag uitgedeeld aan zijn minnares. Daardoor moest hij ophoepelen als bondscoach van Colombia. 

  3. Gomez grijpt collega-bondscoach naar de keel

  Ook in voetbalstadions etaleerde Hernan Gomez al zijn losse handjes. De bondscoach van Panama kreeg het al meerdere keren aan de stok met zijn collega uit Honduras.

   

  Panama verloor het duel en Gomez greep de bondscoach van Honduras naar de keel. Roberto Martinez is dus gewaarschuwd.

  4. Journalisten mogen geen kritische vragen stellen

  De Panamese journalisten vertrouwden ons toe dat Hernan Gomez niet echt de beste vriend is van de media. "Hij maakt er zelfs geregeld ruzie mee", klinkt het.

   

  Dat was het geval na de 4-0-nederlaag tegen de Verenigde Staten vorig jaar tijdens de WK-kwalificatie. "Het feit dat je al 30 jaar voetbaljournalist bent, betekent niet dat je iets kent van voetbal", reageerde Gomez op een kritische journalist. "Ik zag al 100 stierengevechten en ik ken er ook niks van."

  5. Geen seks tijdens het WK

  Terwijl de Rode Duivels na de 2e groepsmatch hun vrouw op bezoek krijgen, is seks voor de Panama-spelers ten strengste verboden op het WK. Een regel van bondscoach Gomez. "Om te winnen moet je offers brengen", reageren de spelers.

  Uitsmijter: Gomez maakt mooie val tegen Jamaica

  Hernan Gomez was al 4 keer aanwezig op het WK

  • In 1990: als assistent-bondscoach van Colombia
  • In 1994: als assistent-bondscoach van Colombia
  • In 1998: als bondscoach van Colombia
  • In 2002: als bondscoach van Ecuador