Atletico krijgt straf voor racistisch spandoek in Europa League-finale

  Fans van Atletico moedigen hun club aan in de tribunes.

  Atletico betaalt een prijs voor wangedrag van fans.

  De Europa League-finale krijgt nog een staartje voor winnaar Atletico Madrid. De Spaanse topclub moet een deel van zijn tribunes sluiten voor het publiek bij de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd, omdat Atletico-fans een racistisch spandoek toonden.

  Atletico won op 16 mei voor de 3e keer de Europa League door Marseille te kloppen met 0-3. Maar de Atletico-fans lieten zich tijdens de finale niet van hun mooiste kant zien. 

   

  Ze staken vuurwerk af tijdens de finale en ze zetten zich ook negatief in de kijker met een racistisch spandoek. Voor het vuurwerk moet de Spaanse ploeg een boete betalen van 2.000 euro. Door het spandoek moet Atletico een vak van minstens 3.000 zitjes leeg houden tijdens de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd.