• home
 • video
 • pas verschenen

  Vlaamse amateurclubs schieten plan met beloften in amateurreeksen af

  Het plan van de Pro League en de voetbalfederaties Voetbal Vlaanderen en ACFF om de belofteploegen van de profclubs vanaf het seizoen 2018-2019 in de nationale amateurreeksen te laten spelen, stuit op verzet. VACHA, de vereniging van Vlaamse clubs in 1e, 2e en 3e amateurklasse, schiet het akkoord (voorlopig) af.

  Een werkgroep met de Pro League en de KBVB-afdelingen Voetbal Vlaanderen en ACFF werkte een regeling uit die door de drie federaties gedragen werd. De Nationale Studiecommissie van de KBVB moest het plan goedkeuren, maar dat is niet gebeurd.

   

  De vereniging van Vlaamse clubs in de amateurreeksen (VACHA) gaat niet akkoord met de integratieplannen. "Het plan wordt gedragen door de Pro League, het ACFF en Voetbal Vlaanderen. De vijf provinciale comités van Voetbal Vlaanderen waren het eens, maar er is geen consensus bereikt met de clubs van de eerste, tweede en derde amateurklasse. Dat zijn de grootste betrokkenen", zegt Gilbert Timmermans, voorzitter van Voetbal Vlaanderen.

   

  Timmermans minimaliseert evenwel het probleem. "We hebben beslist om het dossier door te schuiven naar september en hopen het dan te finaliseren. Om ervoor te zorgen dat de integratie van de U21 van de profclubs nog steeds in 2019-2020 in voege kan treden, zijn er een aantal overgangsmaatregelen vastgelegd. Zodra er dan een akkoord is, kan het plan probleemloos in voege treden. Als er geen akkoord gevonden wordt, vallen de overgangsmaatregelen gewoon weg."