• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: T3 Henry toont de Rode Duivels hoe het moet in galawedstrijd

  Thierry Henry

  Thierry Henry vindt de weg naar doel.

  Zinedine Zidane

  Zidane is het voetballen nog altijd niet verleerd.

  0 / 0

  Op 12 juli is het exact 20 jaar geleden dat Frankrijk wereldkampioen voetbal werd in eigen land. Om dat te vieren kwam de gouden generatie in Nanterre opnieuw bij elkaar voor een galawedstrijd. Net als op het WK van 1998 was er een hoofdrol voor Zinedine Zidane en Thierry Henry.

  Internationale selectie met Usain Bolt

  Een groot deel van Franse ploeg uit 1998 nam het op tegen een sterrenteam uit de hele wereld met onder meer Toldo in doel, Stojkovic, Davids, Eto'o, Veiri, Mendieta, Kluivert, Morientes en atletieklegende Usain Bolt.

   

  Didier Deschamps was er niet bij. Hij is op dit moment bondscoach van de Fransen en zij spelen dit weekend hun eerste wedstrijd op het WK in Rusland tegen Australië.

   

  Thierry Henry, die vandaag met de Rode Duivels op het vliegtuig stapt richting Rusland, liet zien hoe het moet. Hij tekende voor de 1-1 met een knappe plaatsbal. Zinedine Zidane, de grote ster van het WK in 1998, bracht Frankrijk daarna op voorsprong met een heerlijke vrije trap.

   

  Voor de volledigheid: de wedstrijd eindigde op 3-2.

  De 1-1 van Henry:

  Zidane bezorgt Frankrijk de leiding met een prachtige vrije trap:

  Bolt ging graag op de foto met Zidane: