Oostende verovert voor eigen volk 7e titel op een rij

  BC Oostende trekt weer aan het langste eind.

  0 / 0

  BC Oostende heeft zijn dominantie in onze basketbalcompetitie nog eens in de verf gezet. Oostende klopte Antwerp Giants in het 3e finaleduel en is voor de 7e keer op een rij kampioen.

  Met een 2-0-voorsprong op zak kreeg Oostende vanavond in eigen huis een eerste kans op een titelfeest. De start van de thuisploeg was in een gespannen sfeertje ietwat aarzelend, Antwerp hield in het eerste kwart goed stand: 20-18.

   

  De thuisploeg verloor Jean Salumu met (vermoedelijk) een neusbreuk, maar in het tweede kwart plaatste de titelverdediger toch een tussensprint: 39-30 was het verdict bij de pauze.

   

  Wie dacht dat Oostende daarna rustig naar de titel zou doorstomen, kwam bedrogen uit. De kustploeg schrok zich een hoedje toen Antwerp Giants kort na de pauze plots 45-46 op het scorebord zette.

   

  Maar Oostende hield het hoofd koel en liet zich de kaas niet meer van het brood eten. Antwerp spartelde nog wat tegen, maar kon de titelfestiviteiten niet meer uitstellen: 78-67.

   

  De heerschappij van Oostende in eigen land is indrukwekkend. Het is de 19e titel in de clubgeschiedenis. In maart won het al de beker, waardoor Oostende zijn zesde opeenvolgende dubbel pakt. 

  Speler van het Jaar Jean Salumu viel snel uit met een neusletsel.

  BC Oostende - Antwerp Giants: 78-67

  Quarters: 20-18, 19-12, 15-19, 24-18

   

  BC Oostende: Jekiri 17 ptn, Myers 10, Lasisi 10, Fieler 8, Mwema 8, Kesteloot 7, Mihailovic 7, Djordjevic 6, Salumu 2, Schwartz 2, Jagodic 1

   

  Antwerp Giants: Bako 14 ptn, Clark 14, Kingsley 10, Dudzinski 9, Lee 9, Darden 4, Vanwijn 4, Akyazili 3

  Reacties na de beslissende titelmatch:

  Tweets over de titel van Oostende: