• home
 • video
 • pas verschenen

  Kawaya stapt transfervrij over van KV Mechelen naar Avellino (Serie B)

  Andy Kawaya zakt niet met KV Mechelen naar 1B. De  21-jarige linksbuiten heeft vanochtend een 3-jarig contract getekend bij Avellino in de Italiaanse Serie B. De ex-speler van Anderlecht werd al jaren gevolgd door de club uit de buurt van Napels.

  Op zijn 17e liet John van den Brom Kawaya debuteren in de A-kern van Anderlecht in de beker, een jaar later speelde hij onder Besnik Hasi in de competitie en Europa. Een basisplaats zat er niet meteen in, Anderlecht leende hem in januari 2016 een half jaar uit aan Willem II. Vorig jaar in juni liet de Belgische recordkampioen hem definitief gaan: hij tekende voor 2 jaar bij KV Mechelen.

   

  Dat werd 1 jaar.  Na een 15-tal matchen en de degradatie houdt hij het in Mechelen voor bekeken. De 10-voudige jeugdinternational genoot concrete interesse van enkele clubs uit binnen- en buitenland, maar begint dus aan een nieuw hoofdstuk in de Italiaanse tweede klasse. Hij stapt transfervrij over.