• home
 • video
 • pas verschenen

  Hierro over "schitterende uitdaging": "Geen tijd om te klagen"

  Fernando Hierro.

  Fernando Hierro speelt vrijdag met Spanje tegen Portugal.

  De laatste rechte lijn naar het WK loopt bij de Spaanse nationale ploeg over een bijzonder grillig pad. De Spaanse bond nam vandaag afscheid van Julen Lopetegui, Fernando Hierro neemt zijn takenpakket over. "Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen", zegt de nieuwe bondscoach.

  Gisteren maakte Real Madrid bekend dat Julen Lopetegui zijn nieuwe coach wordt. Het nieuws over de Spaanse bondscoach sloeg in als een bom en de Spaanse voetbalbond reageerde drastisch. Lopetegui werd ontslagen, technisch directeur Fernando Hierro (50) moet zo plotsklaps "La Roja" leiden.

   

  "We zijn naar Rusland gekomen om iets neer te zetten en moeten nu alleen op het sportieve focussen", vertelde Hierro op zijn eerste perspraatje als Spaans bondscoach.

   

  "Dit is een schitterende uitdaging en ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen. We moeten positief blijven en moeten deze pagina omdraaien. Mijn ploeg is enthousiast, net als ik."

   

  "Het komt er nu op aan ons verstand te gebruiken. Dit is een grote kans en daar moet onze aandacht naar uitgaan. We hebben geen tijd om te klagen en te jammeren over wat gebeurd is, maar we moeten ons maximaal inzetten. Als ik niet geloofde in onze ambities, was ik hier niet."

  Intussen: Lopetegui keert terug naar Spanje