• home
 • video
 • pas verschenen

  Devenyns viert vrijdag rentree: "Geen idee hoe het gesteld is met mijn conditie"

  Dries Devenyns.

  Dries Devenyns is klaar voor zijn rentree.

  Na een afwezigheid van drie maanden viert Dries Devenyns (Quick-Step Floors) vrijdag zijn rentree in het peloton in Dwars door het Hageland. De 34-jarige renner reed door rugproblemen geen enkele wedstrijd meer sinds 11 maart.

   

  Devenyns kwam niet meer aan de start van de slotrit in Parijs-Nice omdat hij sukkelde met zijn onderrug. Devenyns moest voor een hernia onder het mes en was drie maanden buiten strijd. Vrijdag mag hij weer een rugnummer opspelden.

   

  "Ik heb lang geen wedstrijd gereden. Na de operatie deed ik niets, behalve wat wandelen in de eerste vier weken", vertelt Devenyns.

   

  "Nu heb ik toch al enkele weken training achter de rug. Ik heb geen idee hoe het gesteld is met mijn conditie. Het gevoel op training is goed, maar ik mis de snelheid van een wedstrijd."

   

  Devenyns zal de komende dagen ook de Elfstedenronde en Halle-Ingooigem rijden. "Ik hoop dat ik het ritme snel te pakken heb om mijn team volgende week te helpen op het BK. Daarna volgt een lange trainingsperiode in Livigno, waar ik hoop mijn niveau van voor de blessure te bereiken."