De WK-manager in Aster: "Lukaku, voor ik een landverrader ben"

  Aster Nzeyimana speelde met onze WK-manager.

  Vandaag is het zover: het WK voetbal wordt op gang getrapt. Als Sporza-surfer heb je nog enkele uren om de bondscoach in jou naar boven te halen. Aster Nzeyimana geeft alvast het goeie voorbeeld met onze WK-manager.

  VIDEO: Aster Nzeyimana kiest zijn 11 namen voor de eerste speeldag

  "Metronoom" Kroos en "frisse" Neymar

  Aster Nzeyimana kruipt in de huid van super-bondscoach en zet de Fransman Hugo Lloris (Tottenham) tussen de palen. In zijn defensie zit Zuid-Amerikaans bloed met de Colombiaanse rechtsachter Santiago Arias Naranjo (PSV) en de Uruguayaanse centrale verdediger José Maria Gimenez (Atletico Madrid).  Met linksback Jonas Hector (Köln) wordt ook een mondje Duits gesproken.

   

  "Verder kies ik voor 4 middenvelders om toch een beetje een realistische opstelling te hebben", zegt Aster. "Er is plaats voor Willian, de Braziliaan van Chelsea, "metronoom" Toni Kroos van Real Madrid, de Marokkaanse Ajacied Hakim Ziyech ("hij kost niet veel en ik geloof er hard in") en de Deen Pione Sisto ("een extreem talentvolle flankaanvaller van Celta de Vigo")."

   

  En dan de aanvallers, wie kiest Aster in dat compartiment? "Voor men mij voor landverrader uitscheldt, kies ik voor Romelu Lukaku. Hij zal heel veel scoren tegen Panama en Tunesië", voorspelt de Sporza-presentator. De Fransman Antoine Griezmann en de Braziliaanse superster Neymar ("fris als een hoentje en gebrand op revanche") vervolledigen het elftal.

   

  "En Joachim Löw kies ik als coach van mijn team", besluit Aster. "Ik zal sowieso nog veranderingen aanbrengen aan mijn team, maar dit zijn wel de jongens waarmee ik het op de eerste speeldag zal doen."

  En nu is het aan jou!

  Weet jij het beter dan Aster Nzeyimana en bondscoach Roberto Martinez? Op deze pagina kom je alle informatie over onze WK-manager te weten.

   

  Of surf naar wkmanager.sporza.be en stel je elftal samen.