• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne: "Natuurlijk kan ik samen met Hazard spelen, we komen goed overeen"

  Eden Hazard en Kevin De Bruyne trainen.

  "Ik ken Eden al sinds ik 16 ben."

  In de aanloop naar het WK mocht Ruben Van Gucht op bezoek bij Kevin De Bruyne in Manchester. De sterspeler van Manchester City bleek vooral een echte familieman te zijn: "Je kind zien lachen, is het beste gevoel ter wereld." Er werd natuurlijk ook over voetbal en de Rode Duivels gepraat in de Eén-documentaire "Kevin De Bruyne: Genie in Manchester".

  "Voetbal is een groot deel van mijn leven, maar Mason is het belangrijkste"

  Na de verloren derby tegen Manchester United, waardoor City zijn titelfeest nog wat moest uitstellen, zit De Bruyne in zak en as. Maar een blik van zijn zoontje doet wonderen. "Dat is de makkelijkste manier om een ontgoocheling door te spoelen. Voetbal is een groot deel van mijn leven, maar Mason is het belangrijkste."

   

  Op het einde van zijn bezoek laat Ruben Van Gucht enkele beelden zien van papa De Bruyne met zijn zoontje. "Ik tackle hem langs achteren, maar hij vindt dat leuk. Het is een echte jongen. Je kind zien lachen, dat is het beste gevoel ter wereld. Een kind dat lacht, is blij. Het kan nog niet doen alsof."

   

  "Ik hoop dat hij later de waarde van het leven goed kan inschatten. Hij zal anders opgroeien dan ik. Ik moest voor alles veel moeite doen. Hij zal een bevoorrecht leven hebben. Maar ik hoop dat hij echt gaat voor wat hij wil."

  "Natuurlijk kunnen Eden Hazard en ik samenspelen"

  Er werd in de auto in Manchester ook over de Rode Duivels gesproken. Analisten hebben het vaak over het samenspel tussen Eden Hazard en Kevin De Bruyne. Werkt dat nu goed of niet? "Ik ben daar totaal niet mee bezig. Natuurlijk gaat dat. Wij kennen elkaar al sinds we 16 zijn. We hebben altijd samen bij de nationale ploeg gezeten."

   

  "Ik weet niet waarom mensen dat denken. Misschien omdat we allebei aanvallende middenvelders zijn, maar ik speel uiteindelijk toch lager. Iedereen vergelijkt onze statistieken. Wie scoort meer? Maar dat maakt niet uit. Het belangrijkste is dat we matchen winnen."

   

  "We doen het allebei goed bij onze club en komen goed overeen. Eden is altijd heel relaxed en speels. Tegen mij is dat niet anders. Als mens hebben we veel respect voor elkaar. We horen elkaar niet veel buiten de nationale ploeg. Hij heeft ook drie kinderen en een druk schema. En we wonen in een andere stad. Maar bij de nationale ploeg klikt het."

  "Ik geloof in het systeem van Martinez"

  Een half jaar geleden was Kevin De Bruyne scherp voor de bondscoach Roberto Martinez. Volgens hem was de ploeg nog te afhankelijk van talent. "Ik sta achter het systeem van Martinez. Ik zie er mogelijkheden in, maar alles moet duidelijk zijn. Dat is het belangrijkste. Als het minder gaat in een match, moet je een basis hebben om op terug te vallen."

   

  "Bondscoach zijn is niet eenvoudig. Je zet spelers bij elkaar die uit ploegen komen met heel verschillende stijlen. En dat geeft soms chaos op het veld."

   

  "Martinez is de juiste man op de juiste plaats. Al is het altijd afwachten wat er gebeurt. Dat is het lot van een coach."