• home
 • video
 • pas verschenen

  D'hoore schiet meteen raak in eerste wedstrijd na gebroken sleutelbeen

  Jolien D'hoore heeft meteen de goede vorm beet.

  Jolien D'hoore (Mitchelton-Scott) heeft de eerst etappe van de Women's Tour in Groot-Brittannië op haar naam geschreven, haar eerste wedstrijd sinds ze in mei uitviel met een gebroken sleutelbeen. Ze krijgt meteen ook de leiderstrui om de schouders.

  "Ik tast een beetje in het duister hoe het met mijn vorm is", zei D'hoore aan de vooravond van de OVO Energy Women's Tour. Maar dat blijkt goed mee te vallen, want in de sprint in Southwold was D'hoore meteen op de afspraak.

   

  Enkele vrijbuiters probeerden de sprint nog te voorkomen, maar de massasprint was onvermijdelijk. D'hoore, die in mei nog haar sleutelbeen brak in de koppelkoers in het Duitse Dudenhofen, vloerde Marta Bastianelli en Coryn Rivera.

  Bekijk hier de sprint van Jolien D'hoore:

  Uitslag rit 1:

  1. Jolien D'hoore in 3u14'39"
  2. Marta Bastianelli (Ita) z.t.
  3. Coryn Rivera (VS) z.t.
  4. Giorgia Bronzini (Ita) z.t.
  5. Amalie Dideriksen (Den) z.t.

  Klassement na rit 1:

  1. Jolien D'hoore in 3u14'39"
  2. Marta Bastianelli (Ita) op 2"
  3. Coryn Rivera (VS) op 4"
  4. Giorgia Bronzini (Ita) op 5"
  5. Amalie Dideriksen (Den) op 8"