• home
 • video
 • pas verschenen

  BBC voorspelt: Eden Hazard steekt op 15 juli de Wereldbeker omhoog

  Eden Hazard.

  Eden Hazard voorlopig nog zonder Wereldbeker in zijn handen.

  Volgens de Britse openbare omroep BBC worden de Belgen wereldkampioen in Rusland. De BBC kwam tot die voorspelling na de analyse van heel wat statistieken en historische patronen.

  Niet-reekshoofden kansloos, ook gastland Rusland wint niet

  Om het WK voetbal te winnen begint een land het beste als reekshoofd aan het toernooi, zo analyseerde de BBC. Het laatste niet-reekshoofd dat het WK won, is Argentinië in 1986, toen Maradona triomfeerde in Mexico (foto).

   

  24 van de 32 landen kunnen, volgens de BBC, dus al geschrapt worden en alleen de 8 reekshoofden blijven over: Frankrijk, Duitsland, Brazilië, Portugal, Argentinië, Polen, Rusland en België.

   

  Omdat ook het gastland (Rusland) en teams met een mindere verdediging (Polen slikte als enige gemiddeld meer dan 1 tegengoal per match in de kwalificaties) zelden winnen, vallen die 2 landen af.

   

  Ook voor Argentinië en Brazilië zit eindwinst in Rusland er niet in, volgens de BBC. Toernooien in Europa worden haast altijd door Europese landen gewonnen. Kleine kanttekening: uitgerekend Brazilië won als enige niet-Europese land een WK. Dat was in Europa: in 1958 in Zweden.

  Diego Maradona

  Diego Maradona wint het WK met Argentinië in 1986.

  Geen goeie doelman? Geen wereldkampioen!

  BBC houdt zo vier WK-favorieten over: Frankrijk, Duitsland, Portugal en België. Europees kampioen Portugal valt af, omdat zij - in tegenstelling tot Duitsland (Manuel Neuer), Frankrijk (Hugo Lloris) en de Rode Duivels (Thibaut Courtois) - met Rui Patricio geen sluitstuk van wereldniveau hebben.

   

  Ook de Fransen zullen het niet halen. Zij hebben "niet genoeg ervaring" op basis van het gemiddelde aantal caps van de hele selectie.

   

  Blijven zo over: Duitsland en België. De Duitsers lijken favoriet om zichzelf op te volgen, maar alleen in een ver verleden kon een land het WK 2 keer na elkaar winnen: Italië (1934 en 1938) en Brazilië (1958 en 1962).

   

  Voor de BBC is het dus duidelijk: Eden Hazard, de aanvoerder van de Rode Duivels, steekt op 15 juli de trofee in de hoogte na de WK-finale in Moskou.

  Duitsland win het WK.

  Duitse vreugde na de wereldtitel in 2014.