• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwaargewichten Wilder en Joshua hebben akkoord over gevecht

  Deontay Wilder.

  Deontay Wilder is de huidige WBC-kampioen.

  Anthony Joshua krijgt een kans om alle titels bij de zwaargewichten te veroveren. De Brit heeft een akkoord om dit najaar met WBC-kampioen Deontay Wilder te vechten. "Ik ben klaar om morgen al te vechten", zei de Amerikaan. "Joshua moet zeggen waar en wanneer en ik zal er zijn."

  Anthony Joshua is de regerende kampioen bij de zwaargewichten in de WBA, IBF en WBO. Het doel van de Brit is om de onbetwistbare wereldkampioen te worden en daarvoor wil hij ook de titel in de vierde bond, de WBC, veroveren. Daar is de Amerikaan Deontay Wilder momenteel de wereldkampioen.

   

  De Amerikaan heeft ook zijn zinnen gezet op de vier titels en heeft daarom een voorstel voor een gevecht aanvaard. "We hadden hem eerst 50 miljoen dollar geboden voor een gevecht in Amerika, maar dat heeft Joshua geweigerd", vertelt de makelaar Wilder. "Joshua heeft dan een veel lager bod gedaan om tegen Wilder te vechten in Groot-Brittannië, en we hebben toegezegd."

   

  Het gevecht zou dit najaar plaatsvinden tussen september en november, maar meer details over de locatie en de datum zijn nog niet bekend. "Ik ben klaar om morgen al tegen hem te vechten. Hij moet maar zeggen waar en wanneer en ik zal er zijn", klinkt Wilder zelfverzekerd.

   

  Op dit moment heeft WBC-kampioen Wilder zijn 40 kampen allemaal gewonnen, 39 keer haalde hij het met een knockout. Joshua heeft 21 van zijn 21 gevechten gewonnen, 20 keer won hij met een knockout.

   

   

  Anthony Joshua heeft 3 van de 4 wereldtitels op zak

  Deontay Wilder maakte het nieuws over de deal bekend op Twitter