• home
 • video
 • pas verschenen

  Voormalig wereldkampioen Haye stopt met boksen

  Haye verloor zijn laatste kamp.

  Ex-wereldkampioen bij de zwaargewichten David Haye (37) zet een punt achter zijn bokscarrière. Haye stond in mei voor het laatst in de ring. De Brit verloor toen een rematch tegen Tony Bellew. Na afloop van de kamp gaf Haye toe dat hij niet langer op wereldniveau presteerde.

  In 2009 kroonde Haye zich tot wereldkampioen bij de zwaargewichten na winst op punten tegen de Rus Nikolaj Valuev. Twee jaar eerder veroverde hij als eerste Britse bokser bij de lichte zwaargewichten de titels bij de WBA, WBC en WBO. In 2011 moest hij zijn WBA-titel afstaan na een nederlaag op punten tegen de Oekraïner Vladimir Klitsjko.

   

  In zijn carrière werkte Haye 32 kampen af, waarvan hij er vier verloor. "Ik ben klaar om dit hoofdstuk af te sluiten, maar dit is niet het einde van mijn verhaal. Het is gewoon het begin van iets nieuws", meldt de Brit.