Teodorczyk lost Lewandowski bij de pauze af, Polen is goed bij schot

di 12 juni 2018 20:06
      Lukasz Teodorczyk.
      Teodorczyk is met Polen een mogelijke opponent van België in de 1/8e finales.

De Rode Duivels hebben gisteren hun supporters uitgezwaaid met een klinkende zege, Polen deed dat vanavond. Lewandowski nam twee treffers voor zijn rekening in de 4-0-overwinning. Ook Japan trekt met een zege naar Rusland.

Polen had Litouwen geprikt als laatste sparringspartner en de Litouwers, nummer 126 op de FIFA-ranking, bleken een smakelijk hapje. Lewandowski speelde de eerste helft en tekende in 45 minuten voor twee doelpunten.

Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk was na de pauze de vervanger van zijn collega bij Bayern München. Hij zag hoe Kownacki en Blaszczykowski (vanaf de stip) de 4-0-eindstand vastlegden.

Ook Japan reist met een opsteker naar Rusland. De Japanse selectie had zijn laatste 7 oefenwedstrijden niet kunnen winnen, maar met Paraguay werd wel afgerekend. Eindstand: 4-2.