• home
 • video
 • pas verschenen

  JPL-kalender: Standard-Gent is openingsmatch, 1e Club-Anderlecht op speeldag 5

  Titelviering Club Brugge.

  Club Brugge is de regerende landskampioen.

  De Belgische voetballiefhebbers zullen deze zomer niet lang op hun honger moeten zitten. Een week na de WK-finale beginnen ze er opnieuw aan in België. Club Brugge en bekerwinnaar Standard spelen op 22 juli de Supercup. De competitie start op 27 juli met de kraker Standard-AA Gent.

  Op 27 juli begint de zoektocht naar een nieuwe landskampioen met de topper tussen Standard en AA Gent en eindigt op de laatste speeldag op 18 mei 2019. Op speeldag 1 ontvangt landskampioen Club Brugge op zondag 29 juli om 14.30 uur Eupen. Anderlecht gaat op bezoek bij KV Kortrijk. Promovendus Cercle Brugge begint aan zijn seizoen in 1A met een wedstrijd in Sint-Truiden.

   

  De eerste topper tussen Club Brugge en Anderlecht volgt op speeldag 5 in het Jan Breydelstadion.

   

  Speeldag 8, van 21 tot en met 23 september, schotelt de supporters een eerste Super Sunday voor. Anderlecht speelt dan thuis tegen Standard. AA Gent onvangt Club Brugge.

   

  De Pro League heeft de exacte speelmomenten voor de eerste zeven speeldagen al vastgelegd. Voor speeldagen 8 tot en met 30 is al bekend wie tegen wie speelt en in welk weekend, maar de exacte data worden later bepaald.

  De Supercup wordt op 22 juli gespeeld in het Jan Breydelstadion

  De strijd om de Supercup vindt traditioneel een week voor de start van de competitie plaats op het veld van de landskampioen. Club Brugge ontvangt dit jaar om 20u Standard.

  De Croky Cup wordt op 1 mei, de Dag van de Arbeid, gespeeld in de namiddag.