• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Panama: "België is sterk, maar we zijn niet bang"

  Panama-bondscoach Hernan Gomez is strijdvaardig.

  Panama-bondscoach Hernan Gomez is strijdvaardig.

  Over 6 dagen speelt Panama zijn eerste WK-duel ooit. En dat is uitgerekend tegen de Rode Duivels. "Als we nu niet klaar zijn voor het WK, dan zijn we verdoemd", zegt Hernan Gomez, bondscoach van Panama.

  Voor Panama is het WK in Rusland één grote ontdekkingstocht. De eerste tegenstander van België maakt zijn WK-debuut, maar de bondscoach wil niets aan het toeval overlaten.

   

  De spelers mogen geen seks hebben tijdens het WK, ze mogen zich enkel concentreren op voetbal. "Op een WK voetbal zijn de individuele capaciteiten van minder groot belang", zegt bondscoach Hernan Gomez aan de krant El Universo.

  "Het moet vooral goed zitten in het kopje van de spelers. Daarmee kan je het verschil maken."

   

  "België? Het is een sterke rivaal, een van de sterkste teams uit Europa. We hebben respect voor de Rode Duivels, maar we zijn niet bang voor hen. We zullen hen zo weinig mogelijk ruimte geven volgende week maandag."

  Panama is er voor het eerst bij op het WK.

  Diaz: "Niet dezelfde fouten maken als Costa Rica"

  De spelers van Panama hebben België-Costa Rica gisteren aandachtig gevolgd. "Ook al was het slechts een oefeninterland, we zagen duidelijk de aanvalskracht van België", zegt aanvaller Ismael Diaz. "We moeten maandag proberen niet dezelfde fouten te maken als Costa Rica."

   

  De Panamezen zullen uitpakken met een defensieve tactiek. "We zullen ons niet te beroerd voelen om wat meer te verdedigen tegen België", zegt aanvaller Gabriel Torres. "We zullen tactisch goed moeten staan om de 0 te houden."

   

  "Het is sowieso een droom om tegen deze goede ploeg te spelen. Daarom willen we ook dat alle Rode Duivels fit zijn. We willen echt genieten van het duel tegen België",  besluit Gabriel Torres.