• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Costa Rica: "België heeft klasse, indrukwekkende Hazard"

  Oscar Ramirez heeft nog huiswerk tegen het WK.

  Oscar Ramirez heeft nog huiswerk tegen het WK.

  Costa Rica heeft niet veel plezier beleefd aan de oefenpot tegen de Rode Duivels. "De Belgen maakten gretig gebruik van de ruimte die we weggaven", vertelde Oscar Ramirez, de bondscoach van Costa Rica.

  Bondscoach Ramirez: "Omstandigheden zaten niet mee"

  In zijn laatste 2 oefeninterlands slikte Costa Rica liefst 6 goals. Engeland smeerde de ploeg van Bryan Ruiz een 2-0-nederlaag aan. Gisterenavond hielden de Rode Duivels een doelpuntenkermis: 4-1.

   

  "We speelden tegen de nummer 3 van de wereld", reageerde bondscoach Oscar Ramirez na afloop. "België heeft veel klasse en is een uitstekend team. Vooral Eden Hazard heeft veel indruk gemaakt gisterenavond."

   

  Costa Rica kwam nochtans 0-1 voor. "Voor de rust speelden we met genoeg pressie, maar de omstandigheden zaten niet mee. De Belgen maakten gretig gebruik van de ruimte die wij weggaven. In de 2e helft geraakten we niet meer uit de omknelling en moesten we de schade beperken."

  Eden Hazard dribbelt de Costa Ricanen.

  "Het blijven maar oefenwedstrijden"

  4 jaar geleden bereikte Costa Rica verrassend de kwartfinales op het WK in Brazilië. Zal het dit jaar een figurantenrol spelen? "Er resten ons 5 dagen voor ons eerste WK-duel (tegen  Servië op 17 juni, ook Brazilië en Zwitserland zitten in de groep van Costa Rica)."

   

  "Ik begrijp dat de resultaten momenteel niet al te goed zijn. Maar het blijven oefenwedstrijden. Verdedigend moet het ook beter, ook al ben ik er zeker van dat mijn verdedigers het hoogste niveau wel aankunnen."

  Yannick Carrasco haalt uit.

  Azofeifa: "Costa Rica kan weer verrassing worden"

  Randall Azofeifa (ex-AA Gent) mocht gisteren het slotkwartier volmaken, toen alle doelpunten al gevallen waren. "We hebben nog enkele dagen om de fouten uit ons spel te halen", vertelde Azofeifa na afloop. "Costa Rica kan net als 4 jaar geleden weer verrassen op het WK."

   

  Over de Rode Duivels had Azofeifa enkel maar lovende woorden. "België speelt heel goed. Ze hebben veel klassespelers. Gisteren hebben ze getoond dat ze een heel mooie rol kunnen vertolken op het WK."