• home
 • video
 • pas verschenen

  Allardyce over opvolger Southgate: "Ik ben jaloers. Ik had op het WK moeten staan"

  Sam Allardyce.

  De FA wees Sam Allardyce al snel naar de uitgang.

  Engeland probeert hoge ogen te gooien op het WK onder leiding van Gareth Southgate. Hij was de vervanger van Sam Allardyce, die zich liet vangen in een undercoveroperatie. "Als men iets meer geduld had getoond, dan zou ik nu nog bondscoach van Engeland zijn", zegt die laatste.

  Sam Allardyce (63) werd in juli 2016 aangesteld als bondscoach van Engeland, maar na amper 67 dagen werd hij door de Engelse voetbalbond (FA) al de laan uitgestuurd voor "onaanvaardbaar gedrag".

   

  Allardyce had zich laten vangen door een undercoverreportage van enkele journalisten. Hij liet zich onder meer verleiden tot dubieuze uitspraken over illegale transferpraktijken.

   

  In een documentaire bij de BBC, die later deze week zal worden uitgezonden, heeft Allardyce het over "een overhaaste beslissing" van de FA. "Als men iets meer geduld had getoond, dan zou ik nu nog bondscoach van Engeland zijn", zegt Allardyce.

   

  "Ik voel nu vooral jaloezie. Ik ben zeer ontgoocheld. Ik had daar moeten staan. Maar door omstandigheden is dat niet gelukt."

   

  "Ik heb teruggevochten en ik zal extreem jaloers zijn als ik Gareth en de spelers daar in Rusland zie staan, maar ik hoop dat ze het geweldig doen."

  Gareth Southgate.

  Gareth Southgate, de opvolger van Sam Allardyce.