• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Bolt man van match in benefietduel op Old Trafford

  Bolt speelde aan de zijde van onder meer Kluivert en Seedorf.

  Bolt speelde aan de zijde van onder meer Kluivert en Seedorf.

  Atletieklegende Usain Bolt heeft zijn droom waargemaakt. In een match voor het goede doel (Soccer Aid) scoorde hij op Old Trafford in de beslissende strafschoppenreeks.  Na afloop werd Bolt - ondanks een nederlaag - uitgeroepen tot man van de match.

  Bolt aan zijde van Kluivert en Seedorf

  Usain Bolt mocht vorige week al eens proeven van het echte werk. Maar in Noorwegen kon hij niet overtuigen in het shirt van Strømsgodset. Gisterenavond maakte hij zijn langverwachte optreden op Old Trafford, de tempel van zijn geliefkoosde voetbalclub.

   

  In een benefietduel voor Unicef speelde Bolt aan de zijde van onder meer Patrick Kluivert, Jaap Stam, Clarence Seedorf, Edwin van der Sar en Eric Cantona. Tegen een selectie van Britten (met Mo Farah en Phil Neville) stond het na 90 minuten 3-3.

   

  Een strafschoppenreeks moest beslissen over winst en verlies. Een streaker haalde Bolt nog even uit zijn concentratie, maar de sprintbom liet zich niet van de wijs brengen. Hij trapte de bal netjes in de rechterhoek. Uiteindelijk trokken de Britten wel aan het langste eind.

   

  Opvallende statistiek: niet Bolt, maar atleet Mo Farah was de snelste speler op de grasmat. De Brit (olympisch kampioen op de 5 en 10 km) liet een maximumsnelheid optekenen van 32 km/u. Bolt haalde 31,6 km/u.

  VIDEO: Bolt scoort in strafschoppenreeks

  Bolt speelde met nummer 9.58 (zijn wereldrecord op de 100 meter)

  Bolt werd uitgeroepen tot man van de match