• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Race was voorbij voor hij goed en wel begonnen was"

  Het draait ook dit seizoen niet bij McLaren voor Stoffel Vandoorne. Onze landgenoot kon nu al drie Grote Prijzen niet in de buurt komen van de punten.  "Maar ik heb wel veel progressie gemaakt in de laatste races", stelt Vandoorne.

  15e in Spanje, 14e in Monaco, 16e in Canada. Na een  hoopgevende start van het seizoen lijkt het weer vierkant te draaien voor Vandoorne bij McLaren. Fernando Alonso haalde dan weer een tweede keer op rij de finish niet.

   

  In Canada werd Vandoorne genekt door een crash van Stroll en Hartley: onze landgenoot reed lek, verloor veel tijd in de pitstraat en viel terug naar de 18e plek.  "We hadden enorm veel pech", zei Vandoorne. "Ik was goed gestart, maar ik kon de brokstukken na de crash niet meer ontwijken. Nog voor de race goed en wel begonnen was, was hij voorbij."

  Vandoorne: "Hopelijk hebben we in Frankrijk meer geluk"

  Maar Vandoorne laat zijn hoofd niet hangen. "Ik denk dat ik de laatste races veel progressie heb gemaakt. Enkel onze kwalificaties waren teleurstellend. We wisten dat het een werkpunt was in Canada en dat werd nog eens bevestigd. We hebben nog veel werk voor de boeg."

   

  "Ik weet niet hoe de volgende races (Frankrijk en Oostenrijk) er zullen uitzien voor ons. We willen geen voorspellingen doen. Hopelijk hebben we gewoon meer geluk."

   

  Frankrijk is een nieuwe GP op de kalender. Het wordt dus voor alle F1-rijders een nieuwe uitdaging.

  Bekijk hier nog eens de race in 60 seconden: