• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Acker over Plasschaert: "Ze zal nog gouden medailles winnen"

  Plasschaert

  Plasschaert (m) poseert trots met haar eerste gouden medaille.

  Emma Plasschaert behaalde afgelopen weekend haar eerste gouden medaille tijdens de Wereldbeker-finale in Marseille. Een topprestatie die ook Evi Van Acker niet onberoerd laat. "Ik ben heel trots op haar."

  "Grote stappen voorwaarts"

  Evi Van Acker, de beste Belgische zeilster die eind vorig jaar een punt zette achter haar carrière, heeft veel bewondering voor de prestaties van Emma Plasschaert, haar gedoodverfe troonopvolgster.

   

  "Ik ben heel trots op haar. Ze heeft al een lange weg afgelegd, maar dit jaar heeft ze toch een enorme stap voorwaarts gezet. Zeker op mentaal vlak heeft ze veel progressie geboekt. Deze zege zal haar dan ook ongetwijfeld een enorme mentale boost geven."

  "Emma is een harde werkster"

  De progressie van Emma Plasschaert en de daarbijhorende prestaties van de afgelopen maanden zijn het resultaat van een hard werkende Emma, meent Van Acker.

   

  "Ik ben er zeker van dat ze ook de komende jaren met dezelfde gedrevenheid zal blijven werken om nog beter te doen. Ze zal dan ongetwijfeld nog gouden medailles veroveren."

  Van Acker

  Evi Van Acker behaalde in 2012 een bronzen medaille op de spelen in Londen.

  "Op het WK is alles mogelijk"

  Kan Plasschaert ook een rol van betekenis spelen op het WK dat komende zomer plaatsvindt? 

   

  "Ik denk dat Emma eerst en vooral moet genieten van deze mooie overwinning. Een beetje rust heeft ze zeker verdiend. Daarna moet ze opnieuw vol aan de bak en beginnen trainen voor het WK."

   

  "Op het WK ligt alles open. Ze zit in een goede flow en heeft de afgelopen maanden veel vertrouwen getankt. Ze moet zeker in een medaille geloven. Dat moet je als sporter altijd doen. Ik kan haar enkel de raad geven haar best te doen en dan ziet ze wel waar ze uitkomt."