Ga naar de inhoud

meest recent

      Ook in kort geding vangt KV Mechelen bot: geen 17 clubs in eerste klasse

       ma 11 juni 2018 15:11
      KV Mechelen.
      KV Mechelen moet zijn duels in 1B uitvechten.

      KV Mechelen moet zich neerleggen bij zijn lot: de degradant uit eerste klasse moet komend seizoen aan de bak in eerste klasse B. KVM had nog een procedure opgestart tegen de Belgische bond en de Pro League, maar bijt in het zand.

      Met 17 clubs in 1A?

      KV Mechelen werd na het einde van de reguliere competitie veroordeeld tot eerste klasse B, maar wilde de degradatie niet zomaar aanvaarden. Het vocht de licentie van Moeskroen aan en ondernam nog stappen in zijn reddingsproces.

       

      De club startte in april een procedure in kort geding op tegen de Belgische voetbalbond en de Pro League. Tot er met zekerheid kon worden vastgesteld dat de licentievoorwaarden gerespecteerd werden, wou de club in 1A blijven aantreden.

       

      KV Mechelen had op die manier als 17e club in hoogste klasse kunnen spelen, maar zover komt het niet.

      Rechter gaat niet in op verzoek

      "De club heeft onvoldoende aangetoond dat ze recht heeft om opgenomen te worden in 1A", legt persrechter André Van Praet uit. Malinwa had geargumenteerd dat het de beslissing van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om Moeskroen een licentie te geven zou aanvechten, maar stelde daartoe nog geen vordering in.


      Ook haalde KVM aan dat het de klacht met burgerlijke partijstelling had ingediend tegen Moeskroen, maar ook dat geeft hen volgens de kortgedingrechter geen recht om opgenomen te worden in 1A.


      "Iedereen is onschuldig zolang er geen veroordeling is uitgesproken", klinkt het.  De club had al aangekondigd niet meer in beroep te gaan.