• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Staan te popelen om naar het WK te vertrekken"

  Roberto Martinez.

  Bondscoach Roberto Martinez zag dat het goed was.

  Met een klinkende prestatie tegen Costa Rica hebben de Rode Duivels hun voorbereiding op het WK afgesloten. Bondscoach Roberto Martinez kon de Belgische fans alvast geruststellen. "Eden Hazard is niet geblesseerd."

  Martinez: "Hazard is klaar voor het WK"

  De Belgische bondscoach zag "frisse benen" bij de Belgische spelers tegen Costa Rica. "Maar ik ben vooral tevreden met hoe we omgingen met het scoreverloop. Het was een test hoe we zouden reageren na die 0-1 en dat was goed."

   

  Eden Hazard was weer eens de Belgische uitblinker. "Hij oogde zeer scherp en is klaar voor het WK. Als je ziet hoe hij die tackles ontweek, dan vrees je geen blessure. Neen, hij is volledig in orde. Hij heeft gewoon een trap gehad."

   

  De Belgen lijken dus klaar voor het WK. "Maar deze wedstrijden kun je niet vergelijken met het WK. We moeten vooral onze houding meenemen naar Rusland. Wij staan ook te popelen om te vertrekken. Het was een lange voorbereiding en we zien het enthousiasme bij de fans. We kunnen niet wachten."

  Alderweireld: "We denken niet dat we er al zijn, verre van"

  • Toby Alderweireld: "We hebben geconcentreerd gevoetbald en overwonnen die kleine tegenslag. We hebben verdiend gewonnen. Het defensieve blok staat goed. We proberen de dingen waar we op trainen ook in de praktijk om te zetten. Het is prettig dat je na een harde werkweek een goed examen kunt doen. Hazard? Hij is net op tijd in topvorm. Hij geeft iets extra's en dat zullen we op het WK nodig hebben. Het mag nu beginnen. Dit was een goeie test. We denken niet dat we er zijn, verre van. Maar hopelijk halen we hetzelfde niveau tegen Panama."
  • Kevin De Bruyne: "Ik ben fysiek in orde en ik voel me mentaal heel rustig. Er is geen stress. Ik kijk uit om er aan te beginnen, want de voorbereiding was lang genoeg. Het wordt tijd. Dat er nu euforie kan zijn? We moeten niet bezig zijn met wat de buitenwereld zegt. We moeten bezig zijn met onze job."
  • Jan Vertonghen: "De voorbije dagen hebben we gesleuteld aan onze defensieve organisatie. Dat kwam er perfect uit. Ik denk dat we met een vrij gerust hart naar het WK kunnen trekken. Dit was onze beste match uit de voorbereiding. De blessure van Hazard? Ik wist niet dat hij een probleem had. Ik heb hem in het verleden zelf een paar keer aangepakt en hij stond altijd recht (lacht). Ik zag hem rondlopen in de kleedkamer en ik stelde me geen vragen. De laatste wedstrijden was hij echt de man die het verschil maakte."