• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen begint voorbereiding: "Na de trainingen kunnen we naar het WK kijken"

  KV Mechelen

  De vakantie zit erop voor de spelers van KV Mechelen.

  De seizoensafsluiter, het WK, begint donderdag pas, maar KV Mechelen is vandaag al begonnen met de voorbereiding op volgend seizoen. "Het is speciaal dat die jongens op het WK nog altijd aan hun seizoen bezig zijn, terwijl wij ons al voorbereiden op volgend seizoen", zegt KVM-speler Tim Matthys.

  "Seizoen mislukt als we niet promoveren"

  Coach Dennis van Wijk degradeerde vorig seizoen met KV Mechelen uit 1A en probeert een goede basis te leggen om volgend seizoen kampioen te spelen in 1B. "Alles buiten een promotie zou een mislukking zijn."

   

  "Onze ambities zijn duidelijk. We willen meteen promoveren naar 1A. Als we niet promoveren, kunnen we spreken van een mislukt seizoen. De druk zal van bij het begin dus zeer hoog liggen."

   

  "We hebben daarom een aantal spelers binnengehaald, die onze ambities kracht kunnen bijzetten. Met De Camargo en Berrier halen we twee zeer ervaren en kwalitatieve spelers in huis. Zij kunnen zeker iets extra's toevoegen aan de kern. Al hebben we natuurlijk ook enkele belangrijke spelers (Bandé, Rits, Cobbaut) moeten laten gaan."

  "Langste vakantie uit mijn carrière gehad"

  Na anderhalve maand vakantie pikten de spelers van KV Mechelen vandaag de draag weer op. Tim Matthys is blij dat hij opnieuw op het veld kan staan. 

   

  "We hebben elkaar al een tijdje niet meer gezien, dus het is wel leuk om de bal en het veld opnieuw te voelen. Het is goed dat we nu al opnieuw beginnen, want we lagen toch al een tijdje stil."

   

  "De trainer wil een goede basis leggen voor volgend seizoen en ik denk dat we dat ook nodig zullen hebben.  Iedereen verwacht van ons dat we weer naar 1A gaan en dat moet ook ons doel zijn."

   

  "We moeten de scheve situatie, die we vorig seizoen zelf creëerden, rechttrekken. Als we eerlijk zijn, moet een club als KV Mechelen gewoon in 1A spelen."

   

  Voor de WK-gangers is afgelopen seizoen nog niet voorbij, maar toch is KV Mechelen al bezig met de voorbereiding op volgend seizoen. 

   

  "Het is inderdaad speciaal dat die jongens nog altijd aan hun seizoen bezig zijn, terwijl wij al aan het volgende beginnen. Dat voelt wat raar, maar ook wel leuk. Zo kunnen we na de trainingen de WK-wedstrijden meepikken."