• home
 • video
 • pas verschenen

  Is Van der Poel nu ook sprinter? "Maak geen kans op vlakke aankomst"

  0 / 0

  Mathieu van der Poel (23) geeft nu ook sprintles. De Nederlandse alleskunner liet gisteren in de Ronde van Limburg Nacer Bouhanni een poepje ruiken. "Ik ben meestal snel, maar dan moet het wel een zware koers geweest zijn of moet het een zware aankomst zijn."

  "Het was een beetje een atypische sprint"

  Dat Mathieu van der Poel ook met zijn wegfiets beste vrienden is, was al langer duidelijk. Maar de Nederlander kan blijkbaar ook een flink stukje sprinten. "Die sprintzege in de Ronde van Limburg kwam ook voor mij wat onverwacht", reageert Van der Poel bij Sporza.

   

  "Ik weet perfect hoe die aankomst ligt en die laatste bocht is echt wel cruciaal. Ik had aan mijn ploeg gevraagd om me daar zeker vooraan af te zetten, liever te vroeg dan te laat. Ze hebben het perfect gedaan. Ik zat de laatste bocht in het wiel van Bouhanni en toen moest ik alleen nog maar proberen om uit zijn wiel te geraken."

   

  Van der Poel klaarde de klus als een volleerde sprinter, ook al had hij onderweg een flinke portie pech gehad. "Ik moest van wiel wisselen op een slecht moment en in de plaatselijke ronde was er ook nog eens een fietswissel. Ik voelde me niet super, maar ik had het gevoel dat ik nog kon sprinten."

   

  "Het was een beetje een atypische sprint. Ik ben meestal snel, maar dan moet het een zware koers geweest zijn of moet het een zware aankomst zijn. Ik denk niet dat ik kans maak op een vlakke aankomst na een vlakke rit."

  Ik denk niet dat ik kans maak op een vlakke aankomst na een vlakke rit.

  Mathieu van der Poel

  "Meeste ploegen weten dat ik tot 2020 goed zit bij mijn team"

  Mathieu van der Poel oogst ook dit jaar meteen op de weg. "De koersen die ik win, zijn koersen tegen goeie renners. Maar dat is nog niet het hoogste niveau van een klassieker en ook nog niet die afstand. Ik denk dat mijn profiel pas duidelijk wordt als ik dat zal proberen."

   

  "Of de interesse van WorldTour-ploegen dan ook toeneemt? Af en toe is er interesse, maar ik denk dat de meeste ploegen weten dat ik tot 2020 goed zit bij mijn ploeg (Corendon-Circus). Dat houdt hen misschien wat tegen. Normaal wijk ik niet van die planning af."

  Mathieu van der Poel.

  In het veld, op de weg en op zijn mountainbike: Van der Poel kan het allemaal.

  "Ik ga nog steeds volledig voor het mountainbiken"

  "Op de weg gaat het tot nu toe heel goed, beter dan op mijn mountainbike", vertelt Mathieu van der Poel. "Op zich ben ik heel blij, maar ik ga nog steeds volledig voor het mountainbiken. In de eerste twee Wereldbeker-wedstrijden heb ik niet echt kunnen laten zien welke stappen ik heb gemaakt in die discipline."


  "Na mijn vervelende val heb ik even een mindere periode gehad. Op de weg gaat het goed, maar ik ben benieuwd naar de volgende wedstrijden op mijn mountainbike."

  Mathieu van der Poel.

  Mathieu van der Poel is nagenoeg verlost van zijn handblessure.