• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende wint ook in Antwerpen en staat op één zege van nieuwe titel

  Elias Lasisi (l) was goed voor 12 punten.

  Oostende heeft een optie genomen op een 7e titel op rij. De kustploeg won in het hol van de leeuw en zette zo de Antwerp Giants met de rug tegen de muur in de finale van de play-offs. Woensdag kan Oostende het in eigen huis afmaken.

  Ruim verslag van duel 2 tussen Antwerp en Oostende in de basketfinale

  In een zo goed als uitverkochte Lotto Arena grepen de Antwerp Giants Oostende meteen naar de keel. Een gretige Akyazili stuwde de Giants meteen naar een vroeg kloofje: 13-4. Oostende knokte zich weer in de wedstrijd dankzij sterk insidespel van Jekiri en Myers.

   

  Na onder meer een driepunter van Kingsley en enkele balverliezen van Oostende sloegen de Giants bij 31-23 opnieuw een bres, maar alweer sloop de landskampioen in het zog van de thuisploeg. Met een bom van Mihailovic werd er gerust met 34-31.

   

  Na de pauze toonde Oostende zijn ware gelaat. De kustploeg kwam met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer en kon in aanval rekenen op scores van Lasisi en Salumu. Bovendien plukte ex-Giant Mwema haast elke bal weg die gemist werd.

   

  Wat Antwerp ook probeerde, het uitgekookte Oostende had altijd een antwoord in huis. De ervaren jongens van coach Gjergja speelden de wedstrijd beheerst uit: 66-74. Woensdag kan Oostende thuis de klus klaren in het derde finaleduel.

  Antwerp Giants - Oostende 66-74

  Quarters: 22-15, 12-16, 16-23, 16-20

   

  Antwerp Giants: Kingsley 17 ptn, Akyazili 13, Dudzinski 9, Lee 8, Vanwijn 8 (en 12 rebounds), Kalinoski 5, Darden 4, Bako 2

   

  Oostende: Jekiri 12, Lasisi 12, Djordjevic 10, Salumu 9, Mwema 8 (en 15 rebounds), Fieler 7, Mihailovic 5, Kuridza 4, Myers 4, Kesteloot 3