Wie Messi vreest op het WK? Spanje, Brazilië, Duitsland én België

  Lionel Messi is het voorbije weekend aangekomen in Rusland.

  Niemand minder dan Lionel Messi rekent België tot een van de topteams op de Wereldbeker voetbal in Rusland. "Een selectie met erg goeie spelers", vindt de wereldtopper.

  "België niet vaak genoemd"

  In een gesprek met het Spaanse dagblad Sport laat Lionel Messi zijn licht laten schijnen over de WK-eindronde. Op de vraag wie de Argentijn het meest vreest, antwoordt hij:

   

  "Ik voorspel een evenwichtig toernooi. Er zijn erg veel teams die met veel vertrouwen afzakken naar Rusland. Ze zijn collectief sterk en kunnen op heel wat individueel talent rekenen."

   

  "Dan denk ik aan landen als Spanje, Brazilië, Duitsland, Frankrijk en België. Het laatste team wordt misschien niet zo vaak genoemd, maar de Belgische selectie telt erg goeie spelers. En ze hebben de ervaring van het vorige WK."

   

  Vier jaar geleden in Brazilië verloren de Argentijnen de finale van Duitsland. In de kwartfinales schakelden ze de Rode Duivels uit (1-0).

  Lionel Messi en Vincent Kompany schudden mekaar de hand op het WK in Brazilië.

  WK-programma Argentinië

  1. zaterdag 16 juni: Argentinië - IJsland
  2. donderdag 21 juni: Argentinië - Kroatië 
  3. dinsdag 26 juni: Nigeria - Argentinië

  Als Lionel Messi beter wil presteren dan 4 jaar geleden, moet hij met de Wereldbeker naar huis keren. "We verloren 3 finales op een rij: het WK in 2014 en de Copa America in 2015 en 2016. Dat deed pijn", geeft hij toe.

   

  Op weg naar Rusland haakte Messi even af bij de nationale ploeg. "Hoe ik mijn toekomst als international zie? Dat hangt af van welk parcours we afleggen in Rusland."