• home
 • video
 • pas verschenen

  Sterke Marten Van Riel finisht als 5e in Leeds

  Marten Van Riel.

  Van Riel (archief) maakte een sterke indruk.

  Marten Van Riel is vijfde geworden op de triatlon in Leeds, de 4e World Series Triathlon van het seizoen. Jelle Geens viel net buiten de top tien. Bij de vrouwen kon Claire Michel niet schitteren door een buikvirus.

  Marten Van Riel maakte deel uit van de kopgroep tijdens het fietsen, maar moest snel twintig seconden prijsgeven op een viertal tijdens het lopen. Dat gat kon hij niet meer dichten, maar de Belg slaagde er wel in om de Zuid-Afrikaan Henri Schoeman, kampioen op de Commonwealth Games, en de Brit Thomas Bishop achter zich te laten.

   

  De winst was voor de Zuid-Afrikaan Richard Murray. Die legde de 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en tien kilometer lopen af in 1u45'53. Hij was daarmee acht seconden sneller dan de Spanjaard Mario Mola. De Fransman Vincent Luis eindigde derde op 21 seconden. 

   

  Bij de vrouwen pakte Vicky Holland haar tweede zege van het seizoen, na de wereldbeker triatlon in Kaapstad. Ze won in 1u56'32. Claire Michel viel tijdens het fietsen en verloor veel tijd. Bovendien had ze last van een darminfectie, waardoor ze uiteindelijk opgaf.

   

  De volgende manche van de World Triatlon Series vindt plaats op 14 en 15 juli in Hamburg.

  De uitslag in Leeds

  1. Richard Murray (ZAf)

  2. Mario Mola (Spa)

  3. Vincent Luis (Fra)

  4. Pierre Le Corre (Fra)

  5. Marten van Riel

  11. Jelle Geens