• home
 • video
 • pas verschenen

  "Over waspoeder was er na 3 dagen beslissing, maar zaak-Froome..."

  Ploegmanager Marc Sergeant sprak bij Sporza over de Tour.

  Ploegmanager Marc Sergeant sprak bij Sporza over de Tour.

  Marc Sergeant blikte in de Dauphiné vooruit op de Tour de France. "We hebben een beetje een weelde, maar er mogen maar 8 renners mee naar Frankrijk", zegt de manager van Lotto-Soudal.

  Sergeant: "Niet dramatisch dat Tiesj loste in de Dauphiné"

  Lotto-Soudal zag de voorbije week een degelijke Tiesj Benoot (14e) aan het werk in de Dauphiné. "Doordat er een extra week zit tussen de Dauphiné en de Tour, wilden we niet dat Tiesj hier al top was", zegt Marc Sergeant.

   

  "Tiesj had een doel gemaakt van de Dauphiné, maar we hebben daar met hem over gesproken. Buchmann rijdt de Tour niet en kon voluitgaan in Dauphiné. Ook Geraint Thomas ging voluit, omdat hij weet dat hij in de Tour in dienst van Froome moet rijden."

   

  "Toen die mannen een extra versnelling plaatsten in de Dauphiné, ging het te snel voor Tiesj. Maar dat is niet dramatisch. Tiesj moest gewoon zijn tempo rijden."

  Benoot eindigde 14e in de Dauphiné.

  Benoot eindigde 14e in de Dauphiné.

  "Benoot en De Gendt in Tour-vluchten"

  Wat verwacht Sergeant van Benoot in zijn 2e Tour? "In ritten in het middengebergte moet hij proberen mee te gaan met de vlucht. Dat heeft Tiesj vorig jaar ook gedaan, maar dat heeft toen niet geresulteerd in een mooie ereplaats."

   

  Naast Benoot rekent Sergeant ook op Thomas De Gendt in de Tour. "Hij won al eens op de Ventoux, hopelijk wint hij nu weer een Tour-rit", zegt Sergeant. "Thomas zei in de Dauphiné dat zijn benen pijn deden. Maar hij weet wel dat het beter en beter zal gaan. We moeten zien dat we niet in de Dauphiné, maar in de Tour in vorm zijn."

   

  Wie maakt nog kans op een Tour-ticket? "Marczynski is goed bezig. We hebben een beetje een weelde, maar er mogen maar 8 renners naar de Tour. Kort na de Ronde van Zwitserland zullen we onze selectie bekendmaken."

  De Gendt gaat in de Tour op etappejacht.

  De Gendt gaat in de Tour op etappejacht.

  "Kijk met gemengde gevoelens naar zaak-Froome"

  Sergeant schuift 1 naam naar voren voor eindwinst in de Tour. "Ik denk dat Froome de lijn van de Giro zal doortrekken in de Tour. Hij zal weer goed voorbereid aan de Tour-start verschijnen."

   

  "Ik verwacht wel weerwerk van Movistar, met 3 kopmannen. Laat ons hopen voor de spankracht dat er toch iets te doen is aan Froome."

   

  "Naar Froomes salbutamolzaak kijken we met gemengde gevoelens. Bij ons was er de waspoeder rond de benen, en na 3 dagen was al beslist dat dat niet meer mocht."

   

  "De zaak-Froome blijft zweven, voor veel mensen is het ongeloofwaardig. Dat een
  zaak zo lang sluimert, is nooit goed. Iedereen wil gewoon een “ja” of “neen”,
  dan is de zaak afgerond."