• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "WK winnen wordt niet makkelijk want er zijn betere landen"

  Eden Hazard op de persconferentie.

  "Je hebt op een WK ook geluk nodig."

  Eden Hazard was de uitblinker bij de Belgen in het oefenduel tegen Egypte. De Chelsea-speler lijkt voor het WK zijn beste vorm te pakken te hebben. "Ik ben klaar om een groots toernooi te spelen." De aanvoerder droomt uiteraard van de eindzege. "Maar er zijn landen die beter zijn. Die wel die winnaarscultuur hebben."

  "Ik scoor en ben beslissend, maar ik moet het tonen op het WK"

  In de eerste helft tegen Egypte liepen alle goeie acties van de Rode Duivels via Eden Hazard. Draagt hij de hoop van de natie op zijn schouders? "Ik ben zeker goed in vorm. Ik voel me goed en ben klaar om een groots WK te spelen. Maar de Rode Duivels zijn niet afhankelijk van mij. We hebben genoeg talent."

   

  "Ik scoor en ben beslissend. Maar ik moet dat nu doen op het WK, wanneer het telt. Ik voel me beter dan twee jaar geleden. Ik heb nu meer ervaring, net zoals de andere spelers. Bijna iedereen zit op dit moment op het top van zijn kunnen."

   

  Eden Hazard kreeg tegen Egypte ook wel een paar rake klappen te verwerken. "Ik ben nooit boos als ik aangepakt wordt. Dat wilt alleen maar zeggen dat ik goed aan het spelen ben. Maar ik wil me natuurlijk niet blesseren vlak voor het WK. Dat zal morgen ook wel in mijn hoofd zitten tegen Costa Rica."

  "Brazilië en Frankrijk zijn het gewoon om te winnen, wij niet"

  "We willen morgen met een goed gevoel van het veld stappen. De voorbereiding heeft al lang geduurd. We zijn ongeduldig. Het WK mag beginnen." Wanneer is dat WK straks geslaagd volgens de aanvoerder? "Als we alles gegeven hebben, ook al liggen we er dan al uit na de groepsfase of in de achtste finales. We mogen achteraf geen spijt hebben."

   

  "Natuurlijk wil iedereen zo ver mogelijk raken, maar je hebt op een WK ook geluk nodig. Je kan sneuvelen na penalty's of door blessures. Nu zijn er twee belangrijke spelers geblesseerd. Ik hoop dat ze 100 procent fit raken."

   

  "Het wordt niet makkelijk om het WK te winnen. We hebben een klein landje en er zijn landen die beter zijn. Brazilië heeft het WK bijvoorbeeld al vijf keer gewonnen. Ze hebben de beste speler ter wereld. Ook Frankrijk is heel goed. Dat zijn landen die het gewoon zijn om te winnen. Wij hebben die winnaarsmentaliteit niet."

   

  "Maar onze motor begint te draaien. Vier jaar geleden speelden we een mooi WK. Een kwartfinale spelen is niet niets. Nu is er wel wat meer druk. De mensen verwachten meer van België. Er is maar om de vier jaar een WK. Als het nu verkeerd loopt, moet je nog heel lang wachten."

   

  Het WK is geslaagd als we alles gegeven hebben, ook al sneuvelen we in de groepsfase of de achtste finales.

  Eden Hazard