• home
 • video
 • pas verschenen

  Tielemans: "Er is ook een kans dat ik veel minuten zal krijgen op WK"

  Youri Tielemans en Dries Mertens.

  De WK-voorbereiding van Tielemans verloopt goed.

  Youri Tielemans is de jongste speler in de WK-selectie van Roberto Martinez. De middenvelder is klaar voor zijn eerste grote toernooi. "Ik kan centraal op het middenveld spelen, maar ook achter de spits. Dat is een voordeel."

  "Selectie in functie van de toekomst? Hoor er nu ook al bij"

  Tielemans begint straks aan zijn eerste WK. "Natuurlijk is dat een droom die uitkomt. Een WK is het allermooiste voor een voetballer. Ik heb nooit echt getwijfeld aan mijn plaats bij de 23. Ik had wel wat positieve stress, maar ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten. Ik weet wat ik deze groep kan bijbrengen en de trainer weet dat ook."

   

  De middenvelder van AS Monaco is de jongste speler bij de Duivels. "Toch heb ik al vijf volledige seizoenen als profvoetballer achter de rug. Er zijn misschien spelers die bij betere clubs spelen en die meer ervaring hebben, maar ik probeer bij te leren. Ik werk heel hard. Ik voel dat het beter en beter gaat."

   

  "Of dit een selectie is in functie van de toekomst? Dat kan. Maar ik heb ook al getoond dat ik er klaar voor ben om er nu al bij te zijn."

  "Ik kan op meerdere posities spelen. Dat is een voordeel."

  Tielemans hoopt in de laatste oefenmatch tegen Costa Rica op speelminuten. "De trainer had gezegd dat iedereen een kans zou krijgen in de oefenduels. Ik wil graag aan de bondscoach tonen dat ik er klaar voor ben."

   

  De kans dat hij op het WK geen enkele minuut op het veld zal staan is wel groot. "Maar de kans bestaat ook dat ik veel minuten zal krijgen. Ik bekijk het positief . Ik weet dat ik de ploeg iets kan bijbrengen. Als ik minuten krijg, zal ik alles geven."

   

  "We zijn met vijf voor twee plaatsen, maar naast die twee centrale posities op het middenveld, kan ik ook achter de spits spelen. Dat is een voordeel voor mij.  Dat maakt het makkelijker voor de coach om me op te stellen."

   

  Gelooft Tielemans dat de Belgen ver kunnen raken? "Ja, zeker. We hebben een paar spelers die een match kunnen beslissen met een individuele actie, maar ik denk dat onze sterkte als groep het verschil zal maken. Iedereen werkt voor elkaar. We willen en zullen vechten voor elkaar."

   

  "De Bruyne heeft gelijk. Ons tactisch plan is nog niet helemaal klaar, maar we hebben nog meer dan een week om er aan te blijven werken."

  We willen en zullen vechten voor elkaar. Dat kan het verschil maken.

  Youri Tielemans